Witold Kepinski - 10 november 2019

Google Cloud AutoML services voor data scientists beschikbaar via Kaggle

Google Cloud AutoML services voor data scientists beschikbaar via Kaggle image

De Google Cloud AutoML services voor data scientists zijn nu ook beschikbaar via Kaggle. Onlangs heeft het Google community platform Kaggle een belangrijke mijlpaal bereikt door meer dan 3,5 miljoen gebruikers te overtreffen die het platform gebruiken om meer te leren en machine learning toe te passen.

Google meldt: "AI is een van 's werelds krachtigste opkomende technologieën, maar zelfs met zijn groeiende aantal, is de acceptatie ervan belemmerd door de beperkte hoeveelheid datawetenschappers die toegang hebben tot de tools en expertise om deze effectief te benutten. De missie van Kaggle is om onze community van datawetenschappers te empoweren door hen de vaardigheden en hulpmiddelen te bieden die ze nodig hebben om in hun vakgebied te leiden, en nu gaan we die missie verder door AutoML in ons platform te integreren."

AutoML

AutoML kwam eerder dit jaar in de schijnwerpers te staan, zoals tijdens een machine learning-competitie tijdens Kaggle Days bij Cloud Next '19. "Wat vooral onze interesse trok, was dat het team dat AutoML gebruikte, snel krachtige resultaten kon behalen, met lage inspanningen en zonder domeinexpertise of toezicht. Bovendien besteedden ze heel weinig tijd aan gegevensvoorbereiding en vrijwel geen tijd aan functie-engineering, modelselectie en hyperparameterafstemming."

Lees verder meer details op de site van Google

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!