Witold Kepinski - 12 november 2019

Voorspellende modellen in nieuwste versie van Red Hat Process Automation

Voorspellende modellen in nieuwste versie van Red Hat Process Automation image

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, introduceert de nieuwste versie van Red Hat Process Automation, inclusief nieuwe AI-mogelijkheden en ondersteuning voor het ontwikkelen van proces- en beslissings-gebaseerde bedrijfsapplicaties met behulp van micro-frontend architecturen. Samen met extra verbeteringen van de algemene gebruikerservaring betekent deze versie een verder versterking van de busisiness developer toolbox.

Red Hat Process Automation is een verzameling producten voor het automatiseren van zakelijke beslissingen en processen, door nauwere samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken. Dit helpt IT-organisaties om hun beleid en procedures beter vast te leggen en af te dwingen, de bedrijfsvoering te automatiseren en de resultaten van bedrijfsactiviteiten in heterogene omgevingen te meten, zoals fysieke, virtuele, mobiele en cloudomgevingen.

Applied AI

Red Hat Process Automation ondersteunt nu een toegepaste AI-benadering voor geautomatiseerde besluitvorming. Het stelt gebruikers in staat om voorspellende analyses te integreren in hun applicaties voor het beheren van beslissingen om intelligente, geautomatiseerde systemen te creëren die hen helpen om de veranderende marktdynamiek beter te interpreteren en erop in te spelen.

Met de nieuwste versie van Red Hat Process Automation kunnen klanten voorspellende modellen importeren en uitvoeren die zijn uitgedrukt in Predictive Model Markup Language (PMML). Dit is een industriestandaard voor het integreren en uitwisselen van informatie tussen machine learning-platforms waar de voorspellende modellen worden gemaakt en getraind, en beslissingsmanagementapplicaties die dergelijke modellen gebruiken om regels te automatiseren zodat specifieke bedrijfsresultaten gehaald worden.

Door voorspellende mogelijkheden te integreren in een DMN-beslissingsmodel kunnen gebruikers gegevens automatisch analyseren en erop reageren. Daarnaast biedt het ook meer inzicht in hoe een geautomatiseerd systeem tot een bepaalde conclusie is gekomen. Deze transparantie en controle dragen bij aan een beter begrijpelijke AI en kan organisaties helpen om beter te voldoen aan wettelijke vereisten, zoals de algemene verordening van de Europese Unie inzake gegevensbescherming (GDPR), die specifieke bepalingen bevat over het recht op uitleg voor geautomatiseerde besluitvorming.

Micro-frontend development

Naast de traditionele ontwikkelaars spelen bedrijfsanalisten een steeds belangrijkere rol bij het bouwen en implementeren van applicaties om bedrijfsprocessen en beslissingen te automatiseren. Met Red Hat Process Automation kunnen beide groepen gebruik maken van tooling op maat voor hun specifieke behoeften en expertisen. Ze kunnen het vereiste toezicht behouden en profiteren van een cloud-native architectuur.

Klanten kunnen nu klantinterfaces voor proces- en beslissingsgebaseerde bedrijfsapplicaties ontleden met behulp van een micro-frontend architecturale aanpak door middel van het vernieuwde Red Hat Process Automation app builder component. De microfrontends kunnen onafhankelijk worden beheerd en maken schaalbaarheid, flexibiliteit en controle van de gehele applicatie mogelijk.

De nieuwste versie van Red Hat Process Automation verbetert ook de algehele gebruikerservaring en biedt onder andere:

Geautomatiseerde operaties via L2 OpenShift Operators - Niveau twee Operators vereenvoudigt de implementatie en het beheer van Red Hat Process Automation op het Red Hat OpenShift Container Platform. Het biedt geautomatiseerde lifecycle management mogelijkheden voor installatie, kleine versie upgrades en patches. Met behulp van OpenShift Operators kunnen klanten de operationele werkbelasting minimaliseren, installaties up-to-date houden en ongeplande downtime verminderen.

Verbeterde zichtbaarheid van processen - Nieuwe mogelijkheden, waaronder heat maps, maken het voor gebruikers eenvoudiger om veelgebruikte procespaden en knelpunten te visualiseren.

Continue werking door node failure - De complexe event processing engine kan worden geconfigureerd om over meerdere nodes heen te werken om continue werking mogelijk te maken in het geval van een node failure. Ondersteuning voor een hoge beschikbaarheid van de centrale component op Red Hat OpenShift is beschikbaar als een technology preview in deze release, die verdere bescherming biedt tegen gegevensverlies in het geval dat de OpenShift-node die de centrale instantie van het bedrijf ondersteunt, uitvalt. Het uitvallen van een node onderbreekt de gebruikerssessie niet en veroorzaakt geen verlies van BPMN, DMN of andere artefacten waar de gebruiker mee bezig is.

Aanpasbare templates voor de optimalisatie van bedrijfsmiddelen - Nieuwe aanpasbare templates zijn beschikbaar in de business optimizer. Ze zijn gebaseerd op het upstream OptaPlanner-communityproject.

Beschikbaarheid
De nieuwste versie van Red Hat Process Automation is per direct beschikbaar via de Red Hat Customer Portal.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!