Wie wordt Security Appliance Innovator of the Year?

13-11-2019 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Security Appliance Innovator of the Year?

Vorig jaar won het Slowaakse Eset de Dutch IT-channel Award in de categorie Security Innovator of the Year. Dit jaar zijn er twee categorieën op het gebied van beveiliging. Een daarvan is Security Appliance Innovator of the Year. De jury selecteerde vijf leveranciers van innovatieve infrastructuur security oplossingen.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Cisco is genomineerd vanwege de oplossing Cisco Threat Response. Threat Response is een belangrijk en geïntegreerd onderdeel van een security-architectuur die endpoints, netwerk en cloud omvat en de complete workforce, workplace en workloads beschermt. Met de Threat Response is het afgelopen met onsamenhangende oplossingen voor (verschillende) cyberdreigingen. Dergelijke 'lapmiddelen' resulteren immers in trage en inefficiënte responstijden voor incidenten, waardoor dreigingen zich makkelijk kunnen verspreiden en schade kunnen aanrichten. Met Cisco Threat Response weten bedrijven in zeer korte tijd en tot op device-niveau of ze geraakt zijn door een aanval. De oplossing werkt zowel met Cisco-producten als met producten van derden.

NETGEAR kwam in 2019 met een betaalbare oplossing om ook het 'duistere' gedeelte van het internet te monitoren: NETGEAR Dark Web Intelligence, een service die door het dark web bladert om real-time geautomatiseerde en bruikbare dreigingsinformatie te ontdekken. De appliance waarschuwt kleine bedrijven voor mogelijke aanvallen vanuit het dark web en risico's als schendingen van digitale activa en identiteiten. Dit gebeurt met geavanceerde enterprise-technologie die voorheen alleen betaalbaar was voor grote organisaties. Door inzicht te krijgen in wat zich op het dark web afspeelt, weet een bedrijf of daar bijvoorbeeld gestolen persoonsgegevens worden verhandeld en welke beveiligingsmaatregelen voortaan nodig zijn.

Sophos bracht de Sophos XG Firewall op de markt. De Britse producent speelt daarmee in op het alsmaar groeiende aantal dreigingen, zoals malware, maar ook op het alsmaar groeiende aantal beveiligingssystemen die nodig zijn voor voldoende bescherming. Al die afzonderlijke toepassingen verzamelen bovendien steeds meer data, die ze niet delen. Als gevolg zien bedrijven door de bomen het bos niet meer en zijn ze onvoldoende beschermd. De Sophos XG Firewall, een next-gen firewall die gebruikmaakt van technieken als artificial intelligence en machine learning, laat beveiligingssystemen informatie uitwisselen, elimineert blinde vlekken, reageert automatisch op dreigingen en voorspelt waar nieuwe dreigingen zich zullen voordoen.

Unisys uit Hoofddorp kwam in 2019 met de Unisys Stealth, een software suite waarmee zowel overheden als commerciële organisaties hun (kwetsbare) ICT-systemen beschermen tegen cyberdreigingen. De Unisys Stealth maakt gebruik van software-defined microsegmentatie, gebaseerd op trusted identities. De oplossing kan gebruikt worden zonder veranderingen aan een bestaand netwerk; het beschermt een volledige netwerkinfrastructuur, inclusief alle applicaties, van database tot endpoints en van on-premises servers tot cloudomgevingen als AWS en Azure. De Unisys Stealth werd onder meer geïmplementeerd door SSC DeSom, de ICT-dienstverlener voor zes gemeenten en één samenwerkingsverband in West-Friesland. SSC DeSom is dankzij de oplossing onder meer volledig compliant met de GDPR.

WatchGuard is genomineerd vanwege zijn Firebox-appliances voor unified threat management (UTM). De Amerikaanse leverancier van netwerkbeveiliging speelt daarmee in op de behoefte aan een niet-gecompliceerde, maar evengoed effectieve securityomgeving. Vooral kleine en middelgrote bedrijven zoeken een balans tussen betrouwbaarheid, gebruiksgemak en betaalbaarheid. Security mag bovendien niet ten koste gaan van de prestaties van een ICT-omgeving, vinden ze bij WatchGuard. De Firebox-appliances voor UTM bieden hoogwaardige security in combinatie met een soepele implementatie en eenvoudig beheer. De primaire optie voor kleine tot middelgrote organisaties is de Firebox M370, die beschikt over een 8 Gbps-firewall en 4,6 Gbps voor VPN. De Fireboxes zijn bovendien schaalbaar.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards