Wie wordt Endpoint Security Innovator of the Year?

13-11-2019 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Endpoint Security Innovator of the Year?

De tweede Dutch IT-channel award voor een securityspecialist is die voor de Endpoint Security Innovator of the Year. De jury selecteerde vijf leveranciers die in 2019 de meest krachtige en beschermde endpoint security op de markt brachten; oplossingen waarmee data op devices als desktops, laptops en smartphones goed zijn beschermd.

De genomineerden in deze categorie zijn:

ESET won vorig jaar in de meer algemene categorie Security Innovator of the Year. Het Slowaakse softwarebedrijf met een Nederlandse vestiging in Sliedrecht beschermt al meer dan dertig jaar mensen en bedrijven – van particuliere consumenten tot de grootste enterprises – online met meerlaagse beveiligingssoftware en toonaangevende securitydiensten. Een goed voorbeeld van de innovatiekracht van ESET is de nieuwste versie (1.3) van ESET Enterprise Inspector, die dit jaar uitkwam en waarin het MITRE ATT&CK Framework is geïntegreerd. Deze integratie geeft gebruikers van dit EDR-product (endpoint detection response) een directe koppeling met een kennisbank met aanvalsmethoden die cybercriminelen al eerder gebruikten en mogelijke vervolgstappen.

G DATA kwam in 2019 met een speciale security awareness training. Het Duitse softwarebedrijf waarschuwt dat alleen beveiligingstechnologie niet genoeg is om cybercrime te voorkomen, omdat de meeste cyberincidenten worden veroorzaakt door menselijk handelen. Een probleem met cyberbeveiliging is altijd het gevolg van een combinatie van een technologisch gebrek en een menselijke tekortkoming, zoals onwetendheid of 'nieuwsgierigheid'. De Cyber Defence Academy van G DATA behandelt uiteenlopende aspecten van IT-beveiliging. De training begint met een kennistest om te bepalen wat de meest urgente trainingsbehoeften zijn. Belangrijk is ook dat de lesstof meermaals wordt herhaald, zodat het gewenste gedrag bij de deelnemers 'top-of-mind' blijft.

Kaspersky behoort tot de topaanbieders van werkplekbeveiliging, zo bleek in 2019 uit meerdere tests. In de evaluatie van de Forrester Wave Endpoint Security Suites 2019 is Kaspersky zelfs wereldleider in malwarepreventie en dreigingsinformatie. Kaspersky-software voor de zakelijke werkplek krijgt van de marktanalist op alle fronten een positie in de top 5. De leverancier van beveiligingsoplossingen voor endpoints scoorde vooral goed met Kaspersky Endpoint Security for Business, onder meer op de gebieden malwarepreventie, exploit-preventie, bescherming tegen kwaadaardig gedrag en dreigingsgegevens. Volgens Forrester heeft Kaspersky bovendien hard gewerkt om te bewijzen dat klantgegevens bij de Russische softwarebouwer in betrouwbare handen zijn

Dataspecialist SMT is samen met de Amerikaanse softwarebouwer Splunk genomineerd vanwege SMT Endpoint Compliancy (SEC). SEC bepaalt de compliancy-status van endpoints binnen een organisatie, door de endpoints te scoren tegen een standaard, benchmark, policy of checklist die voor de betreffende omgeving relevant is. SEC is gebouwd bovenop Splunk, het platform dat data verzamelt, analyseert, visualiseert en omzet in informatie en inzichten in kansen en risico's voor een ICT-omgeving. Daardoor hebben gebruikers geen extra software agent nodig. In veel gevallen is de aanschaf van SEC dan ook niet de aankoop van een geheel nieuw product, maar de uitbreiding van een bestaande oplossing.

Sophos laat al jaren een knap staaltje innovatiekracht zien met Intercept X. Dit 'next-generation endpoint product' is het antwoord op een voortdurend toenemend aantal cyberaanvallen. Intercept X combineert onder meer deep learning malware detection, exploit prevention en anti-ransomware. Sinds de introductie in 2016 groeide het aantal gebruikers flink. Niet gek, als je bedenkt dat tegenwoordig iedereen een cyberaanval kan opzetten, gewoon met 'Ransomware-as-a-Service'. Intercept X is vooral interessant voor (kleine en middelgrote) bedrijven met beperkte IT-middelen. Support voor Intercept X is zonder aanvullende kosten 24/7 beschikbaar. Intercept X werd onder andere door de Venlose ISP en Sophos-partner Systemec geïmplementeerd bij de Venlose voetbalclub VVV.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards