Wie wordt Dutch Tech Innovator of the Year?

14-11-2019 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie wordt Dutch Tech Innovator of the Year?

Nederland is een echt 'tech-land', een van de meest innovatieve landen ter wereld. Denk maar aan alle bedrijvigheid in en rond 'brainport' Eindhoven, maar zeker ook in de rest van het land. Dutch IT-channel heeft daarom dit jaar een speciale award voor een Nederlandse leverancier die zich onderscheidt met disruptieve technologieën en services.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Betty Blocks heeft zijn oorsprong vijftien jaar geleden, toen de broers Chris en Tim Obdam vanuit de zolderkamer van hun ouderlijk huis in Alkmaar het internetbedrijf Holder begonnen. In 2012 richtten zij Betty Blocks op, dat is uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend applicatieontwikkelplatform. Het geheim achter dit succes is een sterke en vooruitstrevende visie op no-code applicatieontwikkeling en 'citizen development'. Betty Blocks heeft partnerships met onder meer Microsoft en is dit jaar voor de derde keer op rij als 'visionary' opgenomen in Gartner's Magic Quadrant voor Low-code Platforms. Betty Blocks heeft een missie: in 2023 moet echt iederéén een applicatie kunnen bouwen.

KPN verdient een nominatie in deze nieuwe categorie vanwege de prestaties van KPN Security. Gebruikmakend van de security detection en response technologie van IBM Security weet de Nederlandse leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten de digitale weerbaarheid van organisaties flink te vergroten. Vooral bij gemeenten deed KPN baanbrekend werk. Binnen het kader van het producten- en dienstenportfolio GGI-Veilig van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), krijgen liefst 330 gemeenten de beschikking over integrale diensten op het terrein van dreigingspreventie en detectie en incident response. Met dit gezamenlijke portfolio behalen gemeenten optimaal schaalvoordeel en kunnen ook kleinere gemeenten gebruikmaken van geavanceerde threat management mogelijkheden.

Mendix werd in 2005 opgericht in Rotterdam. Anno 2019 heeft Mendix een toonaangevend low-code softwareplatform dat IT en business samen en aanzienlijk sneller dan traditionele ontwikkelprocessen bedrijfsapplicaties laat bouwen. Het bedrijf bevordert zo de samenwerking tussen IT en business. Volgens de nominaties heeft Menix, dat inmiddels z'n hoofdkantoor in Boston heeft en is overgenomen door het Duitse Siemens, in 2019 met verschillende vernieuwingen zijn platform tot de standaard gemaakt van hoe moderne software in de 21e eeuw gebouwd moet worden. Mendix Assist is bijvoorbeeld een krachtige AI-tool voor het bouwen van low-code applicaties, geschikt voor zowel citizen developers als professionele softwareontwikkelaars.

Nalta laat bedrijven slim gebruikmaken van zowel open als zelf gegenereerde data. De reseller uit Almere wil klanten een digitaliseringsslag laten maken met behulp van de 'digitale goudmijn' die alle beschikbare data samen vormen. Nalta helpt bedrijven hun bestaande strategie om te bouwen tot een digitale platformstrategie gebaseerd op data. Data is het nieuwe goud, maar vanwege de complexiteit hebben eindgebruikers meer en meer behoefte aan een channel partner die hen als een 'trusted advisor' begeleidt. Nalta deed in 2019 verschillende succesvolle IoT-projecten, zoals met digitalAngel, een IoT-platform speciaal voor de zorg, gebaseerd op de technologie van Dell Boomi.

Tecknoworks uit Hilversum ontwikkelde voor technologiebedrijf Breathomix de applicatie BreathBase. Breathomix is een fabrikant van medische technologie in Reeuwijk, die met BreathBase behandelmethodes wil verbeteren en zorgkosten wil verlagen. BreathBase analyseert het complete mengsel van moleculen in uitgeademde lucht, en voorziet doktoren binnen enkele seconden van een diagnose over bijvoorbeeld longziekten. De toepassing maakt gebruik van Microsoft-technologieën als Azure IoT en Azure AI. De case laat zien hoe moderne technologie op een betaalbare manier waarde toevoegt aan de zorgsector. Tecknoworks is trots een partner als Breathomix te kunnen helpen in diens missie: dat mensen snel en efficiënt de juiste zorg krijgen.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards