Google Anthos mag door sommige resellers worden verkocht

12-11-2019 | door: Witold Kepinski

Google Anthos mag door sommige resellers worden verkocht

Het Google Anthos multicloud beheerplatform mag nu door een vijftigtal resellers worden verkocht. Dat zijn partners zoals Atos, Deloitte, Accenture, Cognizant en Tata Consultancy Services.

Anthos kan hybride applicaties uitrollen en beheren op bestaande on-premises infrastructuren of in de public cloud. Het Anthos platform vervangt het Cloud Services Platform door het open te stellen voor externe cloudproviders, waaronder Microsoft Azure en AWS, Ook VMware, Dell EMC, Lenovo, HPE en Cisco hebben voor Anthos hun hyperconvergent aanbod afgestemd.

Anthos is gebaseerd op Google open source technologieën zoals Kubernetes, Istio en Knative. Anthos zorgt daarbij voor de nodige samenhang tussen cloud en on-premises omgevingen. Daarmee kunnen organisaties sneller mesh-services, containers en microservices uitrollen. Anthos Service Mesh verbindt, beheert en beveiligt microservices bij het gebruik van Anthos. Hierdoor kunnen klanten hun applicaties on-premises of in de public cloud gebruiken, ook in AWS en Microsoft Azure.

Met de Cloud Run voor Anthos kunnen Google Cloud klanten stateless workloads uitvoeren in een volledig beheerde Anthos omgeving.

Microservices architecturen bieden volgens Google een aantal voordelen, maar ze brengen veel uitdagingen met zich mee. Met Anthos Service Mesh (ASM), het volledig beheerde servicenet van Google, kunnen klanten en partners deze complexe omgevingen beheren en alle voordelen krijgen die ze beloven zo beweert Google.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud