Cisco vernieuwt zijn Meraki-portfolio

13-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Cisco vernieuwt zijn Meraki-portfolio

Cisco versterkt de intent-based networking capaciteiten van het Meraki-portfolio met nieuwe hardware en nieuwe functies voor microsegmentatie en multidomein-integratie. Ook voegt Cisco Meraki extra beveiligingscomponenten toe. De vernieuwingen vereenvoudigen en versnellen het digitaliseringsproces voor klanten, zonder in te leveren op prestaties of security.

Medewerkers werken vandaag overal en gebruiken steeds meer devices voor hun werk. Die moeten allemaal operationeel en veilig zijn, wat zorgt voor veel werk en een zware belasting van doorgaans kleine IT-teams. Organisaties moeten dan ook vaak kiezen tussen snelle, digitale innovatie of beveiliging. Met de intent-based architectuur combineert Cisco Meraki beide. Ook helpt de oplossing IT-teams het beheer van verschillende netwerkdomeinen te centraliseren en de veiligheidspolicies voor die domeinen op elkaar af te stemmen. De architectuur is geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven.

De nieuwe Meraki-oplossingen:

  • De nieuwe Meraki MS390 access switch is de eerste switch die Cisco Catalyst hardware koppelt met Cisco Meraki software.
  • Meraki multidomein-integratie met de Adaptive Policy stelt organisaties in staat om snel en eenvoudig de juiste netwerk- en veiligheidsregels in te stellen voor verschillende gebruikers, applicaties en toestellen (microsegmentatie). Adaptive Policy is onderdeel van Cisco’s Zero Trust Security-beleid en biedt ondersteuning voor policies voor verschillende netwerkdomeinen met zowel Cisco Meraki als implementaties met Cisco’s software-defined access (SDA) technologie. Netwerken met SD-Access automatiseren het beheer van de gebruiksmogelijkheden van de devices en gebruikers op het netwerk, wat de configuratie vereenvoudigt.
  • Meraki Gateway (MG) is een gateway voor draadloze langeafstandsnetwerken die draadloze en cellulaire technologieën zoals Wi-Fi 6 en LTE koppelt. De gateway combineert hiermee de kracht van cellulaire connectiviteit met eenvoud in aanlevering en beheer.
  • Nieuwe beveiligingsfuncties en verdere multidomein-integratie: Meraki Trusted Access zorgt dat de oplossing authenticatie van devices voorziet zonder dat mobile device management-software nodig is. Andere nieuwe securityintegraties omvatten bescherming van DNS-verkeer en content filtering voor Meraki MR-switches, dankzij een integratie van Cisco's internet gateway Umbrella.

Netwerk aanpassen aan behoeften

"Organisaties kijken soms op tegen de netwerkinnovaties die elkaar in snel tempo opvolgen zoals LTE, Wi-Fi 6 of IoT. Met de juiste architectuur en juiste beveiliging, kan het netwerk aangepast worden aan de behoeften van elke organisatie – ongeacht of ze over één of honderd sites beschikken", zegt Todd Nightingale, SVP/GM, Cisco Meraki.

De MS390 access switch en MG21/21E gateways zijn verkrijgbaar in het tweede kwartaal van Cisco’s boekjaar (augustus tot juli). Ook Meraki Trusted Access en de andere nieuwe security-integraties zijn in die periode verkrijgbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Security