Team Dimension Data gaat verder als NTT Pro Cycling

13-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Team Dimension Data gaat verder als NTT Pro Cycling

De Zuid-Afrikaanse UCI WorldTour-wielerploeg Team Dimension Data gaat verder onder de naam NTT Pro Cycling. Het team onthult zijn team voor het seizoen van 2020 en zijn wielershirt. Ook geeft het bedrijf inzicht in de technologische oplossingen ter ondersteuning van het werven van wielrenners en de racestrategie binnen het team.

Het team voor 2020 heeft negen nieuwe wielrenners als aanvulling op de huidige talentenpool. Het team wil bij de top tien van de beste teams ter wereld horen. Voor 2020 bestaat het team uit:

ntt-pro-cycling-team-2020.png

Technologie

Alle wielrenners werden geselecteerd met behulp van een technologische oplossing, in co-innovatie ontwikkeld door NTT en NTT Pro Cycling. De oplossing maakt gebruik van geavanceerde data analytics die helpt bij het selecteren van wielrenners, het voorbereiden op de wedstrijdkalender en het toewijzen van de juiste renners aan de juiste wedstrijden. Technologie helpt het team ook bij het monitoren van de gezondheid en het welzijn van de wielrenners door middel van een mobiele applicatie. En ten slotte helpen bedrijfsspecifieke applicaties zoals het volgen en monitoren van assets en voertuigen, het team functioneren als een goedgeorganiseerd, internationaal bedrijf.

Doug Ryder, Team Principal van NTT Pro Cycling: "Met dank aan onze partners, en onze hoofdsponsor NTT Ltd. in het bijzonder, willen we de benchmark zijn in de sport door een prestatiegericht en technologisch onderbouwd team te zijn. Onze unieke doelgerichte aanpak bij het ondersteunen van het goede doel Qhubeka onderstreept dit. Onze inzet om samen met Qhubeka levens te veranderen, blijft sterker dan ooit, en we gaan dit in 2020 met nog meer enthousiasme doen. Samen met onze medewerkers, wielrenners en waardevolle partners, blijft deze visie de basis voor onze organisatie. Ons teamverhaal gaat een nieuwe fase in, waarin we ons gevestigde platform inzetten om nóg meer te bereiken. Ons team is dan wel ontstaan in Zuid-Afrika, we zijn gemaakt voor de wereld."

Ruth Rowan, Chief Marketing Officer van NTT: "We kijken ernaar uit om onze samenwerking in 2020 voort te zetten met Doug en het team onder de naam NTT. Als hoofdsponsor helpen wij NTT Pro Cycling profiteren van technologische innovaties, om zijn ambitie tot de top tien van de wereld te behoren, waar te kunnen maken. We hebben onze dataplatformen, analytics en machine learning samengebracht en gecombineerd met de expertise van het NTT Pro Cycling Team op het gebied van atletische prestaties. Op basis hiervan is een uniek team samengesteld, met een focus om de beste van de wereld te worden – en dat ook nog eens voor een goed doel."

Terug naar nieuws overzicht