Wouter Hoeffnagel - 14 november 2019

Trend Micro introduceert smart factory security-oplossingen

Trend Micro introduceert smart factory security-oplossingen image

Trend Micro introduceert zijn complete range aan smart factory security-oplossingen voor inzicht in en de beveiliging van industry control system-omgevingen (ICS). Deze oplossingen beveiligen alle lagen binnen Industry 4.0 en beschermen tegen het groeiend aantal cyberrisico’s zodat werkzaamheden niet in gevaar komen.

Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat in 2021 ongeveer 49 miljard IoT-apparaten verbonden zijn. Dit aantal neemt in de toekomst alleen maar verder toe. Als slechts een klein percentage van die apparaten bestaat uit Industrial IoT-apparaten (IIoT) die industriële processen monitoren of aansturen, zal dit zeer waarschijnlijk zorgen voor een aanzienlijke toename in security-incidenten waarschuwt Trend Micro.

Bewijs van dit toegenomen risico is te vinden in het aantal gerapporteerde ICS-kwetsbaarheden dat in de periode 2017 tot 2018 toenam met meer dan 224 procent. Traditionele security-systemen zijn niet gebouwd om dergelijke omgevingen te beveiligen. Daarom heeft Trend Micro een nieuwe aanpak geïntroduceerd.

Onveilige communicatie minimaliseren

Twee nieuwe oplossingen, die zijn gebouwd door TXOne - een bedrijf waarin Trend Micro een meerderheidsaandeel heeft - zijn beschikbaar om cyberrisico's tegen te gaan in verbonden industriële omgevingen. Deze omvatten een industriële firewall en intrusion prevention system (IPS), EdgeFire en EdgeIPS om de blootstelling van onveilige communicatiekanalen te minimaliseren en te beschermen tegen de exploitatie van kwetsbaarheden. De security-beheerconsole biedt ook inzicht in de geïnstalleerde OT-onderdelen. De OT Defense Console werkt samen met de industriële firewall en IPS om managers te helpen de bron van aanvallen te achterhalen.

Naast deze nieuwe oplossingen zijn twee bestaande producten van Trend Micro vernieuwt om deze integreren met de nieuwe oplossingen. Het gaat onder meer om Trend Micro Safe Lock TXOne edition, gericht op het beschermen van algemene besturingssystemen zoals Windows en Linux. Deze oplossing voorkomt dat malware en ongeautoriseerde applicaties kunnen draaien, ook als deze van een USB-apparaat komen. Trend Micro Portable Security 3 is eveneens vernieuwd voor het verwijderen van malware-besmettingen in ICS-omgevingen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!