Witold Kepinski - 13 november 2019

Pure Storage opent R&D faciliteit in Praag

Pure Storage opent R&D faciliteit in Praag image

Pure Storage breidt zijn wereldwijde aanwezigheid uit met de opening van een nieuw Europees Research & Development Centre in Praag. De opening markeert een verdere, significatie investering in de EMEA-regio en onderstreept Pure’s voortdurende commitment aan innovatie. Pure is opgericht met innovatie als kern en met een instelling waarin de klant centraal staat. Dit nieuwe EMEA-centrum moet de brandstof leveren voor de innovatiemotor van Pure en de time-to-market verder versnellen.

In tien jaar heeft Pure de storage-industrie ontwricht met moderne oplossingen die intelligent en geautomatiseerd zijn. Dit geeft Pure een sterke uitgangspositie in zijn tweede decennium. Volgens de visie van Pure is een moderne data-ervaring beheerd vanuit de cloud, AI-gedreven, wordt continu geïnnoveerd en afgenomen via een flexibel abonnementsmodel dat geïmplementeerd kan worden in een hybride omgeving.

Pure heeft voor de opening van het nieuwe R&D-centrum in Praag samengewerkt met CzechInvest, een lokaal bureau voor business development en investeringen. Deze door de overheid gesteunde organisatie helpt wereldwijde bedrijven zich te vestigen in Tsjechië. CzechInvest’s toegang tot lokale experts, partnerships met academische instellingen en de focus op research en ontwikkeling waren belangrijke redenen om het R&D-centrum in Tsjechië te vestigen.

In de wetenschap dat talent overal ter wereld kan worden gevonden en dat innovatie alleen door een divers samengesteld werknemersbestand kan worden aangedreven, heeft het centrum een start-up mentaliteit en een cultuur die gericht is op inclusiviteit, innovatie en het centraal stellen van de klant.

Het centrum wordt geleid door Dan Decasper, General Manager van Pure1, het cloudgebaseerde softwareplatform van het bedrijf. “Ik ben enthousiast dat we op onze tiende verjaardag het hetzelfde commitment aan innovatie hebben als op dag één. We hebben een enorme groei doorgemaakt en we hebben altijd geloofd dat we steeds moeten investeren in talent en in uitbreiding. We hebben voor Praag gekozen vanwege het aanbod aan groot talent dat we daar kunnen vinden en omdat het de toegangspoort is tot de rest van de regio.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!