Apollo Funds haalt Tech Data van de beurs

13-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Apollo Funds haalt Tech Data van de beurs

Tech Data wordt definitief overgenomen door Apollo Funds, een investeringsfonds van Apollo Global Management. Apollo Funds neemt alle uitstaande aandelen van Tech Data over voor een bedrag van 130 dollar per aandeel. De overname heeft hiermee een waarde van 5,4 miljard dollar.

"In onze 45-jarige geschiedenis is Tech Data uitgegroeid tot één van de grootste en meest gerespecteerde technologiedistributeurs in de wereld. Deze overeenkomst reflecteert de significante ontwikkeling die we hebben doorgemaakt in onze strategie om meer waarde te leveren en ons te positioneren voor gecontinueerde groei en succes", zegt Rich Hume, CEO van Tech Data, in een verklaring. De opbrengst van de transactie wordt ingezet om voort te bouwen op haar succes. Het bedrijf wil zich verder onderscheiden, zijn end-to-end oplossingen uitbreiden en channelpartners meer bereik, efficiëntie en expertise bieden.

Hume blijft CEO

Hume blijft als CEO leiding geven aan Tech Data. Ook blijft het hoofdkantoor gevestigd in Clearwater in de Amerikaanse staat Florida. Met de overname wordt Tech Data een privaat bedrijf en van de beurs gehaald.

De Raad van Bestuur van Tech Data heeft de transactie unaniem goedgekeurd. Op korte termijn wil Tech Data een aandeelhoudersvergadering organisatie om aandeelhouders te laten stemmen over de transactie. Naar verwachting wordt de overname in de eerst helft van kalenderjaar 2020 afgerond.

Update 29-11-2019:

Miljardair en investeerder Warren Buffett zou via zijn bedrijf Berkshire Hathaway ook een bod op Tech Data hebben gedaan maar dat werd weer door Apollo overboden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

overname