Wouter Hoeffnagel - 14 november 2019

Vodafone vervangt 2.600 werknemers door bots

Vodafone vervangt 2.600 werknemers door 600 bots. De maatregel is nodig om kosten terug te dringen, maakt Vodafone bekend in de presentatie van haar halfjaarcijfers.

Dit meldt The Register, dat wijst op de groeiende schuldenlast van Vodafone na de overname van de Europese activiteiten van Liberty Global, waarvoor het bedrijf 18,4 miljard dollar neertelden. Ook werd het bedrijf geconfronteerd met een tegenvaller van 1,8 miljard dollar door het Indiase besluit telco's anders te belasten voor het gebruik van spectrum. De schulden van het bedrijf zijn gestegen van 27 miljard dollar in maart 2019 naar 48,1 miljard dollar tegen het einde van het tweede kwartaal van haar financiële jaar. 

Door bots in te zetten wil Vodafone op de kosten besparen. In totaal is het aantal arbeidsplaatsen bij het bedrijf in de laatste 18 maanden met 2.600 teruggedrongen. Vodafone heeft nu 600 bots in gebruik. Margherita Della Valle, Chief Financial Officer van Vodafone Group, wijst op langdurige structurele kansen om kosten te besparen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!