Commvault doet aantal grote aankondigingen tijdens wereldwijd GO-evenement

15-11-2019 | door: Redactie

Commvault doet aantal grote aankondigingen tijdens wereldwijd GO-evenement

Onlangs vond in Denver Commvault GO plaats. Het was de eerste keer dat Sanjay Mirchandani (foto) op het podium stond als CEO bij het jaarlijkse evenement van de datamanagement-leverancier en hij had veel te melden. Het grootste nieuws was wel de aankondiging van Metallic, de nieuwe SaaS-offering van Commvault, en daarnaast was er ook voldoende productnieuws.

Zoals reeds vermeld, tijdens Commvault GO werd Metallic, een nieuwe bedrijfstak van Commvault geïntroduceerd. Metallic levert Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen waarmee bedrijven op bescherming kunnen bieden aan hun bestanden en applicatiedata op locatie, in de cloud en in hybride omgevingen.

Het Metallic-aanbod is beschikbaar via partners van Commvault en omvat drie oplossingen, te weten Core Backup & Recovery, Office 365 Backup & Recovery en Endpoint Backup & Recovery. Elke oplossing kan worden afgenomen op basis van een maand- of jaarabonnement. Metallic is vanaf de lanceringsdatum beschikbaar in de Verenigde Staten en zal na verloop van tijd wereldwijd verkrijgbaar zijn. Wanneer Metallic in Nederland beschikbaar komt, is momenteel nog niet duidelijk.

Na de overname van Hedvig in september heeft Commvault tijdens Commvault GO nieuwe SDS-mogelijkheden aangekondigd die bedrijven in staat stellen om het opslagbeheer te automatiseren en te vereenvoudigen, de storage-kosten te reduceren en de time-to-value te verkorten.

Ook binnen Commvault Activate zijn de nodige verbeteringen doorgevoerd. Hierdoor biedt de software organisaties een verbeterd overzicht op hun data, dringt het risico's terug en identificeert het mogelijkheden voor het optimaliseren van opslagefficiëntie. Nieuwe verbeteringen zijn de toevoeging van mechanismen voor bestandstoegang aan File Storage Optimization en nieuwe mogelijkheden voor het redigeren van informatie in Sensitive Data Governance.

Tot slot werden er tijdens het event updates in Commvault Complete Backup & Recovery gepresenteerd. Het gaat om onder meer om functionaliteit voor back-ups en datamigratie tussen verschillende cloud-omgevingen, geautomatiseerde disaster recovery-tests, een intelligente en flexibele storage-planning en krachtige bescherming van workloads. De nieuwe mogelijkheden maken het eenvoudiger voor organisaties om zich voor te bereiden op gegevensherstel, zodat ze beter bestand zijn tegen datacalamiteiten.

Nieuwe functies en voordelen zijn onder meer:

  • Multi-cloud back-up- en herstelmogelijkheden – Organisaties kunnen back-ups maken, herstellen en data migreren tussen AWS, Google, Microsoft Azure en clouds van andere belangrijke aanbieders. Dit alles is mogelijk vanuit het Commvault Command Center.
  • Geautomatiseerde disaster recovery-tests – Commvault vereenvoudigt het verifiëren van de disaster recovery-mogelijkheden met een automatische planning voor het herstel van virtuele machines en back-updata naar een sandboxing-omgeving die van de productieomgeving is gescheiden.
  • Flexibele storage-plannen – IT-afdelingen kunnen zelfsturende en resultaatgerichte back-upplannen ontwikkelen voor slimme automatisering van veel voorkomende back-up- en hersteltaken. Dit brengt optimale efficiëntie en prestaties naar back-up- en recovery-processen.
  • Gegevensbescherming voor Splunk – Organisaties die gebruikmaken van Splunk kunnen nu beschikken over een integrale oplossing voor gegevensbescherming.
  • Uitgebreidere ondersteuning voor Microsoft Office 365-applicaties – De nieuwe versie biedt verbeterde schaalbaarheid en krachtigere mogelijkheden voor het beschermen van workloads. Dit maakt het eenvoudiger voor aanbieders van multi-tenantdiensten om veilige omgevingen voor nieuwe klanten in te richten.

Hier kun je verschillende video's vinden van Commvault GO 2019.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud