Kaspersky kondigt eerste Latijns-Amerikaanse Transparency Center aan

15-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Kaspersky kondigt eerste Latijns-Amerikaanse Transparency Center aan

Kaspersky Lab gegevens van klanten uit de VS en Canada opslaan en verwerken in Zwitserland. Het is een nieuwe stap in de verhuizing van Kaspersky's infrastructuur naar Zwitserland, nu ook de gegevens van klanten uit de VS en Canada worden verplaatst. Daarnaast maakt het bedrijf bekend in januari 2020 het eerste Latijns-Amerikaanse Transparency Center te openen in São Paulo, Brazilië.

Om bedrijven betrouwbare en doeltreffende gegevensbescherming te bieden werkt Kaspersky Lab onder meer aan de ontwikkeling van effectieve databescherming die is gebaseerd op digitaal vertrouwen, onderdeel van het Global Transparency Initiative. Om dit te kunnen realiseren, voert Kaspersky wijzigingen door aan zijn infrastructuur voor de opslag en verwerking van data, door kernprocessen te verhuizen van Rusland naar Zwitserland. De Europese gebruikers zijn als eerste overgezet. De volgende stap is nu om ook gegevens van Amerikaanse en Canadese klanten te verplaatsen naar Zwitserland.

Transparency Center in Brazilië

Daarnaast kondigt Kaspersky aan een nieuw Transparency Center te gaan openen in Latijns-Amerika, namelijk in São Paulo, Brazilië. Dit is de vierde, na Zwitserland, Spanje en Maleisië. Nu precies een jaar geleden opende Kaspersky zijn eerste Transparency Center in Zürich, waar geautoriseerde partners inzicht kunnen krijgen in de softwarebroncodes. Kaspersky wil hiermee het vertrouwen in zijn beveiligingsproducten en -diensten vergroten, zowel voor bestaande toekomstige klanten.

Bezoekers van de Transparency Centers leren meer over de engineering- en dataverwerkingspraktijken en het productaanbod. Met de hulp van experts kunnen bezoekers software vanuit de broncode compileren en vergelijken met de versie die openbaar beschikbaar is. "Vertrouwen moet je verdienen. Bij Kaspersky geloven wij dat elk bedrijf voortdurend zijn transparantie en accountability in cyberspace moet verbeteren om dit vertrouwen te kunnen krijgen. Tot nu toe heeft geen enkele andere leverancier van cyberbeveiliging zoveel transparantie geboden in zijn processen en technologieën. Wij nemen graag het voortouw om de branche als geheel opener en betrouwbaarder te maken. Wij zijn daarom ook blij ons grote infrastructuurproject weer een stap verder te brengen. Zoals beloofd gaan we nu ook andere regio's verhuizen, zodat ook die gegevens worden verwerkt in Zwitserse datacentra en niet alleen die van Europese klanten", zegt Martijn van Lom (foto), General Manager Noord-Europa bij Kaspersky.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security