Mirantis neemt Docker Enterprise Platform Business over

15-11-2019 | door: Witold Kepinski

Mirantis neemt Docker Enterprise Platform Business over

Mirantis, een open cloud software en service bedrijf, heeft de overname aangekondigd van Docker's Enterprise Platform-activiteiten. Het containerplatform, werknemers en honderden zakelijke klanten zullen het doel van Mirantis versnellen om Kubernetes-as-a-Service te leveren met een consistente ervaring voor ontwikkelaars op elke cloud en on-prem infrastructuur. De voorwaarden van de deal zijn niet bekend gemaakt.

Docker Enterprise is een platform waarmee ontwikkelaars elke applicatie naadloos kunnen bouwen, delen en veilig kunnen uitvoeren - van openbare cloud tot hybride cloud tot het uiterste. Een derde van de Fortune 100-bedrijven gebruikt Docker Enterprise als hun high-speed innovatieplatform zo meldt Mirantis.

Mirantis en het nieuw verworven Docker Enterprise-team zullen het Docker Enterprise-platform blijven ontwikkelen en ondersteunen en nieuwe functies toevoegen die zakelijke klanten verwachten zoals een zero-touch, as-a-service-ervaring om de administratie, integratie en operationele lasten voor klanten te elimineren en Mirantis Kubernetes en gerelateerde cloud-native technologieën. Mirantis wil zo aantrekkelijk alternatief worden in plaats van VMware en Red Hat.

Docker zei ondertussen dat het zichzelf opnieuw zal ontwikkelen als ontwikkelaarsplatform. Het zal zijn activiteiten richten op de Docker Desktop dev-tools en het Docker Hub container register. "Na een grondige analyse met het managementteam en de raad van bestuur hebben we vastgesteld dat Docker twee zeer verschillende en verschillende bedrijven had: de ene een actieve ontwikkelaar en de andere een groeiende onderneming," zegt Rob Bearden, CEO van Docker die gaat vertrekken. Hij wordt opgevolgd door Chief Product Officer Scott Johnston.

Cloud

“De Mirantis Kubernetes-technologie in combinatie met het Docker Enterprise Container Platform biedt eenvoud en keuze voor bedrijven die naar de cloud verhuizen. Geleverd als een service, is dit de gemakkelijkste en snelste weg naar de cloud voor nieuwe en bestaande applicaties,” zegt Adrian Ionel, CEO en mede-oprichter bij Mirantis. “De Docker Enterprise-medewerkers behoren tot de meest getalenteerde cloud-native experts ter wereld en kunnen enorm trots zijn op wat ze hebben bereikt. We zijn erg dankbaar voor de mogelijkheid om samen een spannende toekomst te creëren en verwelkomen het Docker Enterprise-team, klanten, partners en community."

Open Source

Mirantis en Docker zullen samenwerken aan upstream-kerntechnologie en bijdragen aan de ontwikkeling van open source. Bovendien zullen Mirantis en Docker blijven zorgen voor integratie tussen hun producten met Docker gericht op Docker Desktop en Docker Hub en Mirantis op het Docker Enterprise containerplatform.

Container Technologie

Onderzoeksbureau Gartner meldde eerder over het belang van container technologie: “Cloud computing blijft het platform voor innovatie dat het digitale bedrijfsleven vereist. Cloud is de basis geworden waarmee bedrijven kunnen transformeren, differentiëren en een concurrentievoordeel kunnen behalen. In 2020 zullen infrastructuur, applicaties en gegevens zich overal blijven verspreiden, waardoor organisaties hun hybride en multi-cloudstrategieën moeten uitbreiden naar de rand . . Een containerplatform gebaseerd op open standaarden geeft ondernemingen de strategische flexibiliteit die nodig is om applicaties uit te voeren waar ze nodig hebben."

Mirantis heeft aanzienlijke investeringen gedaan in Kubernetes die naar het Docker Enterprise-platform zullen vloeien en ten goede zullen komen aan al haar klanten. Kubernetes is de defacto container-orkestrator met een actieve, levendige community geworden en Mirantis zal zijn Kubernetes-technologie combineren met Docker Enterprise om de volgende golf van cloud-native innovatie voor ondernemingen te voeden.

Terug naar nieuws overzicht