Poly introduceert bluetooth headsets Voyager 4200 en Voyager 5200

16-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Poly introduceert bluetooth headsets Voyager 4200 en Voyager 5200

Poly, het bedrijf dat is ontstaan uit de fusie van Plantronics en Polycom, introduceert de Voyager 4200 en Voyager 5200 Office Series. Deze Bluetooth-headsetsystemen zijn een uitbreiding op de Voyager 4200 UC en Voyager 5200 UC Series en ontwikkeld voor gebruik op kantoor. Ze bieden onder meer verschillende connectiviteitsopties en draagmogelijkheden.

De Voyager 4200 en Voyager 5200 Office Series komen beschikbaar in een versie met een aparte Microsoft Teams-knop op zowel het basisstation als de headset. Hiermee is Teams direct te activeren. Die directe toegang maakt het maken van afspraken, het voeren van gesprekken of het raadplegen van de agenda erg gemakkelijk. Deze versies bieden ook audio- en visuele alerts van Teams-notificaties. De Voyager Office Series-headsets worden ook ondersteund door Zoom en andere UC-platforms.

Flexibiliteit en mobiliteit

"In kantoortuinen is voor medewerkers een zekere mate van flexibiliteit en mobiliteit nodig", zegt Tamara Lane, Director of Product Marketing bij Poly. "Om te ontsnappen aan geluid en afleiding, kun je in een huddle-ruimte gaan zitten, je volgende meeting in de lobby houden of in het kantoor van iemand anders gaan zitten, wat betekent dat je niet alleen een vaste telefoon, maar ook een pc of Mac en je smartphone gebruikt voor samenwerking. De Voyager Office Series biedt hoogwaardige audiokwaliteit via een comfortabele headset voor al deze scenario’s."

De Poly Voyager 4200 en Voyager 5200 Office Series-headsets zijn te koppelen aan een vaste telefoon, pc, Mac of mobiele telefoon. Ze bieden de IT-afdeling draadloze mogelijkheden in omgevingen waar DECT niet is toegestaan en helpen unified communications te omarmen.

Ingebouwde ondersteuning van Amazon Alexa en Tile

De Voyager 4200 en 5200 Series-headsets beschikken ook over ingebouwde Amazon Alexa en Tile-integraties. Via ‘tap-and-ask’ geeft Alexa direct antwoord. De bluetooth tracker Tile is geïntegreerd in de headset en helpt de headset terug te vinden.

De Voyager 4200 Office Series is voorzien van een over-the-ear mono headband en biedt hifistereo. De Voyager 5200 Office Series biedt een smalle en discrete over-the-ear draagmogelijkheid voor binnen en buiten kantoor. Zowel de Voyager 4200 als de Voyager 5200 Office Series heeft koppelingen met een vaste telefoon of met een vaste telefoon en pc/Mac naar een mobiele telefoon.

"In 2018 groeide de omzet van voor UC geschikte Bluetooth-headsets met 56 procent. Dit segment had de grootste groeimogelijkheden in de wereld van de professionele headsets", zegt Alaa Saayed van onderzoeksbureau Frost and Sullivan. "Het commitment van Poly in het ontwikkelen van mobile-first oplossingen voor de moderne kantooromgeving en voor samenwerking via welk device of platform ook heeft ertoe geleid dat het bedrijf het breedste en meest geavanceerde Bluetooth-connectiviteitsportfolio in de markt biedt."

Remote management voor de IT-afdeling

IT-teams kunnen de Plantronics Manager Pro-Software-as-a-Service (die apart wordt verkocht) inzetten om de Voyager Office Series-headset binnen hun organisatie te volgen en het beheer ervan te stroomlijnen. Denk hierbij aan het installeren van firmware-updates, maar ook aan policy-compliance. inclusief firmware-updates en policy-compliance. De Plantronics Manager Pro wordt niet ondersteund door modellen die uitsluitend geschikt zijn voor vaste toestellen.

De Voyager 4200 Office Series is wereldwijd beschikbaar vanaf 206,95 euro, terwijl de Voyager 5200 Office Series beschikbaar is vanaf 317,95 euro.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility