Wouter Hoeffnagel - 17 november 2019

Elf personen opgepakt voor oplichten van Apple met nagemaakte iPhones

Elf personen opgepakt voor oplichten van Apple met nagemaakte iPhones image

Elf personen zijn in de Verenigde Staten afgelopen week aangehouden voor het oplichten van Apple. Zij worden verdacht van het omruilen van namaak iPhones en iPads voor echte exemplaren. In totaal zijn naar verluid ruim bijna 10.000 apparaten op deze manier buitgemaakt.

De verdachten maken deel uit van een groep van 14 verdachten die allen zijn aangeklaagd door de Amerikaanse federale autoriteiten. De groep wordt ervan beschuldigd nagemaakte iPhones en iPad's te hebben geïmporteerd uit China. Deze apparaten werden voorzien van het IMEI-nummer en serienummer van een authentiek Apple-apparaat en vervolgens omgeruild bij Apple voor authentieke exemplaren. Deze officiële Apple-apparaten werden teruggestuurd naar China en verkocht. De zwendel heeft Apple naar verluid 6 miljoen dollar gekost.

Twee bedrijfspanden, verschillende woningen en een aantal voertuigen in het Californische San Diego zijn doorzocht. Hierbij zijn 250.000 dollar aan contanten en 90 iPhones aangetroffen. De authenticiteit van deze apparaten wordt nog onderzocht.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!