Futura gaat distributieovereenkomst aan met PPSK-Kiosk

15-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Futura gaat distributieovereenkomst aan met PPSK-Kiosk

Futura en PPSK-Kiosk gaan een distributieovereenkomst aan. De partijen willen PPSK-Kiosk makkelijker verkrijgbaar maken op de Nederlandse markt.

De PPSK-Kiosk geeft gasten de mogelijkheid veilig gebruik te maken van het gastennetwerk binnen een organisatie. De kiosk is een fysieke oplossing die wordt geïntegreerd met de identiteit van de organisatie. Door de kiosk op een strategische plek te plaatsen, kunnen gasten met één druk op de knop een uniek Wi-Fi wachtwoord opvragen. De oplossing stelt gasten in staat veilig gebruik te maken van internet voor bijvoorbeeld internetbankieren, het boeken van tickets met een creditcard, online shoppen of het bekijken van de zakelijke mail.

Dashboard

De samenwerkingsovereenkomst tussen PPSK-Kiosk en Value Added Distributor ICT-producten en services Futura heeft betrekking op de verkoop en ondersteuning van de PPSK-Kiosk. Deze oplossing wordt ingezet voor het faciliteren van WPA2 (PPSK) en WPA3 (PSAE) wachtwoorden voor de nieuwe generatie devices. De kiosk kan worden aangepast worden om deze te laten aansluiten op de identiteit van de organisatie. Met het dashboard van de Kiosk kan de tool centraal geconfigureerd, gemonitord en beheerd worden. Privacy staat bij de oplossing centraal.

Ed de Wilde, algemeen directeur van Futura: "Door de samenwerking met PPSK-Kiosk kunnen we inspelen op de vraag om in publieke locaties, gasten veilig te onboarden op het Wi-Fi netwerk. Het faciliteren van unieke Wi-Fi wachtwoorden, gaat over het algemeen niet gemakkelijk. Het probleem zit hem in hoe je deze wachtwoorden dan gaat distribueren naar de gasten, die gebruik willen maken van Wi-Fi. PPSK-Kiosk is hiervoor de beste oplossing. Doordat wij al distributeur zijn van Aerohive Networks (now part of Extreme Networks), waar PPSK-Kiosk op gebaseerd is, is het voor ons een logische keuze om de PPSK-Kiosk aan ons portfolio toe te voegen."

Sneller in Nederlandse markt implementeren

Michael Linszen, mede-eigenaar van PPSK-Kiosk: "De samenwerking met Value Added Distributor Futura zorgt ervoor dat de PPSK-Kiosk sneller in de Nederlandse markt geïmplementeerd kan worden. Value Added Resellers kunnen binnen de regio klanten meerwaarde bieden, met als doel gasten veilig te onboarden op het Wi-Fi netwerk in publieke locaties. Privacy is enorm belangrijk! Ook op een Wi-Fi gastennetwerk, want je weet nooit of er iemand meekijkt als de beveiliging niet goed geregeld is. Dit wordt hedendaags helaas nog wel eens onderschat. Daarom was het voor ons niet alleen een kans, maar ook een noodzaak om de PPSK-Kiosk te ontwikkelen.”

Terug naar nieuws overzicht
Security