NetApp boekt minder omzet bij stabiele winst

18-11-2019 | door: Witold Kepinski

NetApp boekt minder omzet bij stabiele winst

NetApp zag zijn omzet in het tweede fiscale kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2020, dat eindigde op 25 oktober, met tien procent dalen naar 1,37 miljard dollar. De omzet is 10 miljoen dollar lager dan de verwachtingen van analisten. De nettowinst steeg licht van 241 naar 243 miljoen dollar.

De product omzet bedroeg 771 miljoen dollar, dat is een daling vergeleken met 913 miljoen dollar van vorig jaar.

De omzet uit software support en services steeg naar 254 miljoen dollar. De omzet uit hardware onderhoud en andere services daalde naar 346 miljoen dollar.

Ongeveer 79 procent van de totale omzet tijdens het kwartaal was afkomstig van de indirecte kanalen van NetApp. Dat is meer dan de 77 procent indirecte business van een jaar geleden.

Multi-Cloud

“Onze tweede kwartaal van 2020 resultaten weerspiegelen de kracht van ons bedrijfsmodel en de waarde van onze innovatie. We leveren echte zakelijke waarde aan de hybride multicloud-omgevingen van klanten, waardoor onze strategische relevantie toeneemt en we nieuwe kopers kunnen bereiken, nieuwe workloads kunnen aanpakken en onze aanwezigheid bij bestaande klanten kunnen uitbreiden” zo meldt ceo George Kurian (foto). "We blijven gedisciplineerd in onze uitgaven en hebben een sterk financieel model met groeiende brutomarges en operationele marges die ons in staat stellen contanten terug te betalen aan aandeelhouders en te investeren in de gezondheid van ons bedrijf op de lange termijn."

Managers

Verder wordt gemeld dat Henri Richard, de Executive Vice President voor klantactiviteiten van NetApp, aan het einde van het huidige boekjaar met pensioen zal gaan.

James Whitemore, die de afgelopen maanden als interim chief marketing officer van NetApp heeft gediend, krijgt nu een vaste functie en wordt senior vice-president.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud