NUVIA gaat siliconenontwerp opnieuw voor het datacenter uitvinden

19-11-2019 | door: Witold Kepinski

NUVIA gaat siliconenontwerp opnieuw voor het datacenter uitvinden

NUVIA, een Amerikaans tech bedrijf op het gebied van siliciumontwerp, heeft de afsluiting van zijn Series A-financieringsronde aangekondigd en 53 miljoen dollar opgehaald. De financieringsronde werd mede geleid door prominente investeerders in Silicon Valley Capricorn Investment Group, Dell Technologies Capital, Mayfield en WRVI Capital, met aanvullende deelname van Nepenthe LLC.

NUVIA werd begin 2019 opgericht met het doel het siliciumontwerp opnieuw te ontwerpen om toonaangevende prestaties en energie-efficiëntie voor het datacenter te leveren. Het bedrijf is opgericht door John Bruno, Manu Gulati en Gerard Williams III, die gezamenlijk systeemtechniek en siliciumontwerp hebben aangestuurd voor meer dan 20 chips, met tot nu toe meer dan 100 patenten. De oprichters van NUVIA hebben een rijk verleden op het gebied van siliciumontwerp, met verschillende engineering leiderschapsrollen bij Google, Apple, ARM, Broadcom en AMD.

"De wereld creëert meer gegevens dan het kan verwerken omdat we steeds afhankelijker worden van snelle toegang tot informatie, altijd actieve rich media-ervaringen en alomtegenwoordige connectiviteit", aldus Gerard Williams III, CEO van NUVIA. “Een stap-functie verhoging van de rekenprestaties en energie-efficiëntie is nodig om aan deze groeiende gebruikersbehoeften te voldoen. De timing kon niet beter zijn om een nieuw model voor high-performance siliciumontwerp te creëren met de steun van een groep investeerders van wereldklasse."

"De rekenintensieve eisen van de volgende generatie platforms rekken de conventionele beperkingen van de halfgeleiderindustrie op", zegt Dipender Saluja, Managing Partner van Capricorn's Technology Impact Fund. “Wat nodig is, is een nieuwe benadering van siliconenontwerp die niet-lineaire verbeteringen in prestaties en energie-efficiëntie biedt. We zijn verheugd om op deze reis samen te werken met NUVIA, omdat ze deze belofte voor het volgende tijdperk van halfgeleiders en computers waarmaken."

Scott Darling, president van Dell Technologies Capital: “De vorming van NUVIA is een uitstekend voorbeeld van opmerkelijke innovatie, geboren in Silicon Valley. De beste bedrijven beginnen wanneer oprichters met een uitstekende staat van dienst samenkomen om een groot probleem te identificeren en het beste beleggingsteam samen te stellen om hen te helpen slagen. Als onderdeel van dat team richten we ons op NUVIA met de unieke waarde en marktwerking van DTC.”

"We zijn getuige van een renaissance van silicium, want met het einde van de wet van Moore zijn nieuwe halfgeleiders nodig voor een cloud-native, door gegevens gedomineerde, AI-aangedreven IoT-wereld," zei Navin Chaddha, Managing Director van Mayfield. "Het is een eer om samen te werken met John, Manu, Gerard en hun team terwijl ze silicium terugbrengen naar Silicon Valley."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter