Welke VAR wint een Dutch IT-channel Award?

18-11-2019 | door: Jeroen Bordewijk

Welke VAR wint een Dutch IT-channel Award?

De Dutch IT-channel Award voor VAR of the Year wordt ook dit jaar uitgereikt aan een ICT-reseller die het (bijna) afgelopen jaar uitblonk in het leveren van toegevoegde waarde aan eindklanten. Welke reseller hielp zijn klanten in 2019 het beste met unieke en specifieke ICT-toepassingen rond bijvoorbeeld infrastructuur, cloud, hardware, software of services? Wie volgt Axians op, de VAR of the Year van 2018?

De genomineerden in deze categorie zijn:

Axians is ook dit jaar genomineerd. Door zowel acquisities als veel eigen innovatief vermogen zag deze value added solution provider en advisor de afgelopen jaren zowel de omzet als het aantal medewerkers verdubbelen. Innovatief is Axians met name met services op de gebieden datacenter, cloud, networking, security, data intelligence, data science en business applications. De VAR oogstte ook in 2019 veel waardering met het al eerder opgestarte programma Strategische Innovatie, Digital Business Transformation. Axians, dat inmiddels vanuit elf vestigingen in het hele land levert aan MKB, enterprises en overheid, helpt met dit programma organisaties te transformeren naar een digitale organisatie.

Computacenter is een 'regiepartner' voor IT-vraagstukken en ontzorgt al sinds de jaren zeventig zowel grote, private organisaties als overheidsinstellingen 'in de gehele IT-lifecycle', zoals deze VAR uit Amstelveen en Bodegraven het noemt. Computacenter tekende in 2019 voor een flexibele en toekomstbestendige herinrichting van de datacenters van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS, dat voor haar dienstverlening vrijwel volledig afhankelijk is van informatietechnologie, wilde onder meer (verschillende soorten) informatie beter kunnen combineren voor het duiden van maatschappelijke ontwikkelingen, en statistieken sneller publiekelijk beschikbaar kunnen maken. De dataverzamelaar kreeg een nieuwe server- en storage-infrastructuur en nieuwe back-upsystemen en netwerkcomponenten.

Bij Insight Enterprises ligt de nadruk steeds meer op het positioneren van (managed) services en het begeleiden van eindgebruikers in hun digitale transformatie. Mede dankzij de overnames van cloud solutions provider Caase.com en Cardinal Solutions, aanbieder van digitale oplossingen en gespecialiseerd in mobiele applicaties, kon deze VAR zijn eerder opgebouwde capaciteit op het gebied van digitale innovaties verder uitbreiden. Insight is een Fortune 500-bedrijf en helpt wereldwijd meer dan tienduizend klanten te innoveren en hun activiteiten te optimaliseren. In Nederland voerde Insight in 2019 onder meer een succesvolle en kostenbesparende migratie uit van meer dan tienduizend Office 365-accounts bij het regionale opleidingscentrum Aventus.

PQR uit De Meern en Amsterdam levert gespecialiseerde ICT-diensten aan lokale overheidsorganisaties. Dankzij veel ervaring met (samenvoegings)projecten in veelal complexe ICT-omgevingen, kent PQR de digitale uitdagingen van gemeentes als geen ander. De belangrijkste doelstelling is dat gebruikers (gemeenteambtenaren) via een portal altijd en beveiligd toegang hebben tot hun workspace: de benodigde gemeentelijke applicaties. Dit alles is mogelijk vanuit het eigen datacenter van de klant, een PQR-datacenter (private cloud) of een public cloud. PQR vertoonde zijn kunsten in 2019 onder meer bij de gemeente Hardenberg, waar een nieuwe, toekomstvaste ICT-infrastructuur werd ingericht op basis van VMware vSAN en NSX.

Ook SLTN Inter Access deed het goed in 2019. Al ruim twintig jaar ontzorgt dit IT-consultancybedrijf uit Hilversum klanten 'met passie, kwaliteit en innovatie'. SLTN, dat naar eigen zeggen groot is geworden door klein te blijven, is met ruim 150 miljoen euro omzet, zevenhonderd hoogopgeleide medewerkers en ruim veertienhonderd (inter)nationale klanten in segmenten als finance, overheid, zorg en industrie, wel degelijk een van de grotere niet-beursgenoteerde IT-bedrijven in Nederland. In 2019 won SLTN verschillende (openbare) aanbestedingen voor projecten op het gebied van cloud en infrastructuur, onder meer bij de gemeente Dronten, de Radboud Universiteit en de Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag.

Stem nu via www.dutchitawards.nl!

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards