Gemeente Rotterdam selecteert Axians als kennispartner voor IT-infrastructuur

18-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Gemeente Rotterdam selecteert Axians als kennispartner voor IT-infrastructuur

De gemeente Rotterdam selecteert Axians als nieuwe IT-infrastructuur kennispartner voor haar netwerk- en datacenterinfrastructuur. Het beoogde partnerschap is onderdeel van een meerjarige raamovereenkomst voor server-, storage- en netwerkcomponenten, inclusief dienstverlening, die beide partijen kortgeleden sloten.

De IT-afdeling van Rotterdam, de tweede gemeente van Nederland, verzorgt het beheer van de netwerk- en datacenteromgeving met eigen specialisten. Axians wordt als IT-infrastructuur kennispartij een belangrijke sparringpartner door de gemeente te informeren en adviseren over technologische ontwikkelingen. Axians wist zich van andere aanbieders positief te onderscheiden door de gemeente een roadmap te schetsen waarbij Rotterdam door middel van een beproefde innovatiemethode wordt begeleid in de migratie van een traditioneel datacenter naar een hybrid cloud.

Continuïteit waarborgen

Mari Schippers, ICT manager bij de Gemeente Rotterdam, zegt over het partnerschap: "Als beheerorganisatie hebben wij al veel netwerk- en datacenterkennis in huis. Tegelijkertijd kijkt gemeente Rotterdam altijd vooruit en zien we dat ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen. Door regelmatig in overleg te zijn met Axians blijven we goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunnen we de continuïteit van onze dienstverlening aan de inwoners en werknemers van Rotterdam op lange termijn waarborgen. Het doel is dat de experts van Axians onze IT-infrastructuur en onze interne experts binnen deze samenwerking goed leren kennen."

Tom Greeve, Deputy Managing Director bij Axians: "Gemeenten in Nederland werken hard om inwoners de beste dienstverlening te bieden. De stabiliteit en beschikbaarheid van hun IT-infrastructuur is cruciaal bij de verdere digitalisering van de overheid. Op dit moment bedient Axians al het merendeel van het Stedennetwerk G40. Wij zijn trots dat we door Rotterdam als IT-infrastructuur kennispartner zijn geselecteerd en onze positie binnen de lokale overheid nog verder versterken. De combinatie van een volwassen beheerorganisatie en onze specialistische kennis en ervaring waarborgt dat de netwerk- en datacenteromgeving van de gemeente optimaal kan functioneren, nu en in de toekomst."

Terug naar nieuws overzicht