Facebook weigert advertentie voor biografie Aboutaleb

18-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Facebook weigert advertentie voor biografie Aboutaleb

Een advertentie over een biografie van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is door Facebook geblokkeerd. De advertentie is vermoedelijk aangemerkt als een politieke advertentie.

Dit meldt De Volkskrant. Uitgeverij De Bezige Bij wilde op Facebook een ongeautoriseerde biografie van Aboutaleb onder de aandacht brengen. De advertentie werd echter geweigerd, aangezien Facebook zich zich niet wil lenen voor 'advertenties over maatschappelijke kwesties, verkiezingen of politiek'. "Wij adverteren wel vaker op Facebook, ook met politieke boeken. Dit blijkt een aangescherpte regel te zijn. We worden er voor het eerst mee geconfronteerd", zegt uitgever Francier Schuursma in een reactie tegen de Volkskrant. Tineke Meijerman, woordvoerder van Facebook, heeft de specifieke advertentie niet ingezien en verwijst naar de algemene regels voor politieke campagnes.

Schuursma is laconiek over de weigering. "Er zijn gelukkig andere manieren om online met dit boek te adverteren. Al hoop ik dat Facebook zal inzien dat een verbod op advertenties voor dit soort boeken toch echt te ver gaat."

Terug naar nieuws overzicht