F5 en Rakuten Mobile gaan samenwerking aan voor veilige uitrol 5G-netwerk

20-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

F5 en Rakuten Mobile gaan samenwerking aan voor veilige uitrol 5G-netwerk

F5 sluit een samenwerkingsovereenkomst met Rakuten Mobile, de dochtermaatschappij voor mobiele netwerken van Rakuten Group. Samen lanceren de partijen het eerste volledig gevirtualiseerde, cloud-native mobiele netwerk ter wereld. De provider gebruikt F5's network functions virtualization (NFV) om het mobiele netwerk te optimaliseren en de introductie van 5G services in 2020 te versnellen. F5's telecom services leveren een snellere en veiligere gebruikerservaring aan klanten van Rakuten.

Het 5G-ready netwerk van Rakuten Mobile gebruikt een software-aangestuurde architectuur in de cloud. Deze architectuur zorgt voor stabiliteit, schaalbaarheid en agility, terwijl tegelijkertijd kosten onder controle blijven. F5 verwacht dat dit model ook in de wereldwijde telecommarkt omarmd zal worden.

Netwerk opschalen

Rakuten Mobile slaat de handen ineen met F5 om het cloud-native netwerk te schalen, flexibeler te maken en verder uit te breiden, zonder daarbij in te boeten op beheersbaarheid. De NFV-functies van F5 bieden Rakuten onder andere eenvoudigere en betere service-orchestratie, applicatiebeschikbaarheid, performance en bescherming. Daarnaast heeft de provider meer vrijheid en agility om services uit te rollen en is een hogere throughput, een low-latency netwerk en voorspelbare schaalbaarheid van services mogelijk.

Eerder dit jaar introduceerde F5 verschillende oplossingen om providers bij te staan in de introductie van 5G-services, terwijl investeringen in 4G-technologie bewaard blijven. Aan Rakuten levert F5 een volledige suite N6/SGi-LAN oplossing bestaande uit gevirtualiseerde CGNAT, SGi Firewall, DNS Transparant Cache en IP Traffic Optimization functies.

 

Terug naar nieuws overzicht
Mobility