Witold Kepinski - 20 november 2019

Exite ICT moderniseert zaken bij Rollecate Groep

Exite ICT, leverancier van managed ICT-services, en Rollecate Groep, producent van gevels, hebben een meerjarige overeenkomst gesloten voor de uitvoer van een strategische ICT-roadmap. Hierbij wordt in opeenvolgende fasen de huidige ICT-omgeving van Rollecate gemoderniseerd. Inzet van ICT als strategisch middel via een standaard door Exite ICT gedefinieerde aanpak, stelt Rollecate in staat voorop te lopen in zijn markt.

Met de totstandkoming van een vergaand ICT-partnership met Rollecate introduceert Exite ICT een vernieuwende methode in het aangaan van duurzame relaties met zijn klanten. Door te werken met het strategische planmiddel roadmapping, worden in samenspraak met de klant de werkzaamheden, oplossingen en benodigde resources gedefinieerd. Deze zijn noodzakelijk om te transformeren naar de gewenste situatie, afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen van de klant.

“We zijn enorm trots om van Rollecate het vertrouwen te krijgen de IT-organisatie in alle dimensies te vormen, binnen een voor de gevelproducent passende ICT-visie. Informatie en technologie worden hiermee als katalysator ingezet voor het behalen van de bedrijfsdoelstellingen van de organisatie”, zegt Ronald Vehof, operationeel directeur van Exite ICT.

Rollecate Groep verzekert zich van continuïteit, schaalbaarheid en veiligheid van bedrijfsdata en IT door over te gaan van lokale datacenters naar een door Exite ICT beheerde infrastructuur in de cloud. “In plaats vanuit een twaalftal losse omgevingen, krijgen we vanuit één centraal fundament alle IT-functionaliteit ‘as-a-service’ geleverd’. Hiermee wordt onze ICT per direct stabieler, flexibeler en schaalbaar”, zegt Diederik Roo, CFO bij Rollecate Groep.

Van infrastructuur naar werkomgeving

In latere fasen levert Exite ICT aan gebruikers Office 365 in combinatie met een gepersonaliseerde Rollecate Workspace. Deze online werkomgeving draagt bij aan productiviteit door apparaatonafhankelijk altijd en overal beschikbaar te zijn en zijn voor beheerders eenvoudig in te richten en te onderhouden. Ook wordt het applicatielandschap van Rollecate gemoderniseerd door te kiezen voor een transitie naar ‘Software-as-a-Service’ (SaaS). “Innovatief hieraan is dat bedrijfsprocessen dankzij het gebruik van cloudsoftware kunnen worden omgevormd, geautomatiseerd of zelfs overbodig worden”, zegt Vehof. Roo vult aan: “Door de hervorming van applicaties nemen we IT straks volledig ‘as-a-service’ af, wordt de business optimaal ondersteund en kunnen we werkelijk voorop lopen met ICT.”

“Door analyse van mensen, processen en techniek bij Rollecate hebben we een duidelijk beeld kunnen schetsen van de huidige ICT-volwassenheid. In gesprekken met Rollecate zijn de behoeften voor de toekomst vastgesteld en hebben we de stappen tot de gewenste situatie vastgesteld in een roadmap. Het resultaat is een duidelijk plan waarin in een beheersbaar tempo en in co-sourcing Rollecate met Exite ICT de business in lijn brengt met ICT. Zo kunnen zij met ICT impact maken op vandaag en morgen”, aldus Vehof.

‘ICT is geen doel maar een strategisch middel’

“Door te gaan werken met de Exite ICT roadmap worden in meerdere opzichten inefficiënties weggenomen. IT komt daarmee in dienst te staan van het vergemakkelijken van de operatie en ondersteunt daarmee bedrijfsprocessen optimaal”, vertelt Roo. “Grote investeringen in eigen hardware zijn niet meer van deze tijd; we zijn blij dankzij dit partnership op duurzame wijze ICT om te vormen tot strategisch middel en daarmee onze eigen ICT-resources te concentreren op functioneel beheer.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!