IBM stimuleert open source verbeteringen rond Kubernetes

20-11-2019 | door: Blogger

IBM stimuleert open source verbeteringen rond Kubernetes

IBM stimuleert konende tijd open source verbeteringen om ontwikkelaars te helpen productiever te zijn met Kubernetes container toepassingen. Nieuwe projecten zoals Kui en Iter8 maken de ontwikkeling van Kubernetes eenvoudiger zo meldt IBM in een blog namens Jason McGee en Priya Nagpurkar.

De auteurs melden:

Naarmate bedrijven hun infrastructuur moderniseren en een hybride multicloud-strategie volgen, geloven we dat Kubernetes het standaardplatform is geworden waarmee bedrijven eenvoudig en veilig applicaties kunnen bouwen, beheren en verplaatsen over openbare clouds, private clouds en on-premise omgevingen.

Met meer dan 16.000 ingezette productie-Kubernetes-clusters die miljarden transacties per dag ondersteunen, heeft IBM veel ervaring met het op schaal uitvoeren van Kubernetes-productieworkloads en begrijpt het de uitdagingen waarmee bedrijven en hun ontwikkelteams worden geconfronteerd in de hybride multicloudwereld.

Voor de toekomst werken IBM-ontwikkelaars en -onderzoekers in de open source-gemeenschap aan nieuwe projecten die zijn ontworpen om de flexibiliteit en productiviteit van Kubernetes-applicaties te vergroten. We kijken voortdurend hoe we architecten, ontwikkelaars en site-betrouwbaarheidsingenieurs in staat kunnen stellen om naadlooser samen te werken en nieuwe innovaties snel te leveren, terwijl aan hun individuele vereisten wordt voldaan.

Vandaag zijn we verheugd om op KubeCon + CloudNativeCon 2019 nieuwe open source-projecten aan te kondigen - Kui en Iter8 - en nieuwe ontwikkelingen bij Tekton en Razee om continue innovatie, continue levering en verhoogde productiviteit met Kubernetes mogelijk te maken.

Kui: een open source Kubernetes-terminal met visualisaties

Voor ontwikkelaars en IT-operators zorgt de opkomst van hybride multicloud-omgevingen voor extra complexiteit. We hebben gezien dat het vaak nieuwe vaardigheden vereist omdat elke omgeving zijn eigen console of opdrachtregelinterface heeft (bijv. Kubectl, helm, oc, istioctl). Dit betekent dat ontwikkelaars extra tijd besteden aan het jongleren met meerdere verschillende CLI's voor elk onderdeel van een oplossing en voor verschillende andere taken zoals bewaking, analyse en probleemoplossing. Bovendien kan het met asynchrone systemen zoals Kubernetes moeilijk zijn om te begrijpen wat er op dit moment gebeurt en wanneer bewerkingen zijn voltooid of mislukt.

Om deze uitdagingen aan te gaan, kondigt IBM een nieuw open source-project aan, Kui. Kui is ontworpen als één hulpmiddel om ontwikkelaars te helpen navigeren tussen de verschillende CLI's die relevant zijn voor elk onderdeel van de oplossing. Kui combineert de kracht van een bekende CLI met visualisaties om te helpen met complexe gegevens. Kui is ontworpen voor cloud-native ontwikkeling en ondersteunt Kubernetes en zijn ecosysteem. Kui helpt ontwikkelaars naadloos te communiceren met meerdere tools om contextomschakeling te minimaliseren en meer gedaan te krijgen op één plek.

IBM is al begonnen met het introduceren van Kui in IBM Cloud-aanbiedingen die zijn ontworpen om de ontwikkelaarservaring te vereenvoudigen. Het onlangs uitgebrachte IBM Cloud Pak voor Multicloud Management bevat een nieuwe Visual Web Terminal op basis van Kui om gemakkelijk veel opdrachten uit te voeren en op een meer visuele manier door de resultaten van opdrachten te navigeren.

Aan de slag met Kui Aan deslag met Kui voor Kubernetes

Iter8: een Istio-ecosysteemtool om nieuwe inzichten en acties te ontgrendelen

Istio is een open technologie die ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om netwerken van verschillende microservices naadloos aan te sluiten, te beheren en te beveiligen - onafhankelijk van platform, bron of leverancier. Ontwikkelaars die Istio gebruiken, profiteren ook van rich data en telemetrie, waaronder gedistribueerde tracering, latentie en retourcodes.

Om ontwikkelaars te helpen meer gebruik te maken van deze gegevens, introduceert IBM Iter8, een ecosysteemtool die Istio API's gebruikt om vergelijkende analyses uit te voeren. Dit kan worden gebruikt voor kanarie- en A / B-testen, evenals probleemoplossing, ontwikkelaars positioneren om problemen met een toepassing eerder in het proces te detecteren en aan te pakken. Met Iter8 kunnen ontwikkelaars meer naadloze versies van hun applicaties vergelijken om te bevestigen terwijl ze verder gaan met een nieuwe versie, het gedrag van een microservice in de loop van de tijd analyseren om problemen te identificeren of zelfs te voorspellen, en de impact van een nieuwe versie op andere microservices beter begrijpen in de leefomgeving.

Ga aan de slag met Iter8

Tekton met IBM Cloud Continuous Delivery: Continue integratie en continue levering voor Kubernetes

Tekton is een open source project beheerd door de Continuous Delivery Foundation dat een raamwerk biedt voor continue integratie en continue levering (CI / CD) -systemen voor Kubernetes-applicaties. Tekton helpt ontwikkelaars bij het bouwen, testen en implementeren van meerdere cloudproviders of on-premises systemen omdat het de onderliggende implementatiedetails abstraheert. Concreet kunnen ontwikkelaars met het nieuwe project, geboren uit Knative Build, pijpleidingen voor continue integratie / continue levering (CI / CD) configureren en uitvoeren binnen een Kubernetes-cluster.

Het Tekton Pipelines-project blijft zich ontwikkelen met ondersteuning en actieve inzet van de gemeenschap, waaronder IBM, Red Hat, Google en CloudBees. IBM kondigt de integratie van Tekton aan in de IBM Cloud Continuous Delivery-service om de continue levering te moderniseren door toegang te krijgen tot branchespecificaties voor pijpleidingen, workflows en andere bouwstenen.

Ga aan de slag met Tekton in de IBM Cloud Continuous Delivery Service

Razee naar Red Hat OpenShift en IBM Cloud DevOps Toolchain brengen

Eerder dit jaar kondigde IBM Razee aan om een innovatieve aanpak te bieden voor multicluster continue levering. Het biedt schaalbare distributie, vereenvoudigde bewerkingen en een globaal overzicht van al uw applicaties. Het beheer van tienduizenden Kubernetes-clusters en honderdduizenden toepassingsinstanties is Razee een platform dat heeft bijgedragen aan een revolutie in de manier waarop IBM zijn cloudservices levert.

Naarmate applicaties wereldwijd complexer en gedistribueerd worden, is Razee ontworpen om het eenvoudiger te maken om ze op schaal in te zetten en het beheer van applicaties over verschillende regio's te stroomlijnen. In plaats van code handmatig in afzonderlijke clusters te implementeren, kunnen ontwikkelaars applicaties naar meerdere clusters in dezelfde regio pushen.

IBM demonstreerde onlangs de mogelijkheid om Razee bovenop Red Hat OpenShift te draaien. We werken aan volledige ondersteuning en certificering om klanten te helpen Razee te gebruiken voor het automatiseren van de implementatie van hun clusters op hun favoriete Kubernetes-platform, Red Hat OpenShift. Daarnaast kondigen we ondersteuning voor Razee aan met de IBM Cloud DevOps ToolChains om gebruikers te helpen bij het bouwen en pushen van applicaties vanuit een enkele cloudservice, waardoor de implementatie sneller verloopt. Beide verbeteringen voor Razee zijn ontworpen om ontwikkelingsteams in staat te stellen meer middelen te wijden aan codering en minder tijd te besteden aan het beheren van bestaande applicaties.

Ga aan de slag met Razee

De nieuwe projecten en verbeteringen die vandaag zijn aangekondigd, zijn een aanvulling op de groeiende lijst van open source-projecten die IBM leidt of ertoe bijdraagt om Kubernetes bruikbaarder en productiever te maken voor ontwikkelaars - waaronder Istio, Knative, Eirini en Kabanero.

Bekijk de GitHub-repo van elk project voor meer informatie, probeer ze uit en raak betrokken bij hun communities. We werken graag met u samen om het eenvoudiger te maken om containertoepassingen te bouwen en te schalen.

Jason McGee is een IBM Fellow en de VP en CTO voor IBM Cloud Developer Service. Priya Nagpurkar is de directeur van Hybrid Cloud Platform voor IBM Research.

Terug naar nieuws overzicht
Software