Wie wordt Cloud Hosting Provider of the Year?

20-11-2019 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie wordt Cloud Hosting Provider of the Year?

Voor het eerst heeft Dutch IT-channel een speciale award voor Cloud Hosting Provider of the Year. De prijs gaat naar het hostingbedrijf dat klanten het beste heeft geholpen met bijvoorbeeld voice-, applicatie- of connectiviteitsdiensten.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Axis Communications maakte in 2019 furore met het cloud-based toegangscontroleplatform EntranceManager, dat de Zweedse producent van netwerkcomponenten ontwikkelde samen met de Nederlandse softwareontwikkelaar IDODI. Niet voor het eerst leverde Axis een knap staaltje innovatie in nauwe samenwerking met een partner, met als resultaat een oplossing die de wereld veiliger en slimmer maakt. Met het cloud-based en IoT-gedreven platform kunnen persoonsgegevens, autorisatie- en toegangsrechten en technische systemen efficiënt worden aangestuurd, gecontroleerd en beheerd. Net als andere netwerkproducten van Axis is EntranceManager ontwikkeld op basis van een open standaard, wat het platform voordelig maakt en eenvoudig te integreren met het volledige Axis-productportfolio.

Leaseweb wil zijn kennis en diensten op het gebied van cloud computing in dienst stellen van cocreatie met business partners. Samen ontdek je nieuwe markten, vindt de Amsterdamse hostingprovider, en door samenwerking ontstaan innovatieve producten, infrastructuren en aanvullende diensten voor partijen als SaaS-leveranciers en MSP's. Een goed voorbeeld is een private cloudoplossing voor ERP SAP S/4HANA-omgevingen, die Leaseweb ontwikkelde samen met system integrator delaware Nederland. De delaware Enterprise Cloud (DEC) omvat een totaalpakket aan maatwerkdiensten op het gebied van hardware, besturingssystemen, databases en applicatiebeheer. Om zakelijke en technische inzichten te delen met SaaS-leveranciers en MSP's organiseert Leaseweb regelmatig kennissessies.

Transfer Solutions zette in 2019 samen met de Amerikaanse internet- en datacenterspecialist Equinix de propositie Private-Oracle-as-a-Service in de markt, een betrouwbare, schaalbare en efficiënte infrastructuur waarmee klanten de flexibiliteit en de capaciteit van Oracle realiseren in een private cloud. Private-Oracle-as-a-Service is gebaseerd op de beheerde hardware van Equinix, waarop Transfer Solutions een volledig beheerde private cloud van Oracle heeft gebouwd. Als resultaat heeft de gebruiker op betrouwbare en schaalbare wijze een Oracle-infrastructuur tegen lage kosten. Hij betaalt alleen voor wat hij werkelijk gebruikt, uitgebreide kennis van OracleVM is niet nodig en de (eind)gebruiker maakt zich geen zorgen over voldoende capaciteit, beveiliging en licenties.

Uniserver Internet is genomineerd vanwege zijn innovatieve IaaS-toepassingen, die volgens ingewijden in het kanaal 'state-of-the-art' zijn. Uniserver investeerde ook in 2019 fors in zijn infrastructuur, met componenten van onder andere HPE, VMware en Cisco. Dankzij de combinatie van dergelijke A-merken en de laatste technologieën en innovaties garandeert Uniserver 99,98 procent uptime. Het ICT-consultancybedrijf uit Alkmaar werkt als enige cloud-distributeur in Nederland met een 'partner-only model'; Uniserver is geen concurrent voor zijn eigen partners. Met een uniek partnerprogramma en een 'ready-to-go service' helpt Uniserver partners als system integrators, VAR's en SaaS-leveranciers om binnen tien dagen cloud computing te verkopen én succesvol te leveren.

WorldStream is een snelgroeiende leverancier van security-gefocuste Infrastructure-as-a-Service hostingoplossingen, met meer dan 15 duizend servers in eigen datacenters in Naaldwijk. De internetprovider, opgericht in 2006, wil inspelen op een groeiende behoefte aan gedecentraliseerde, gedistribueerde datacentermodellen, aangejaagd door mondiale ontwikkelingen als hybride IT/cloud, IoT en enterprise data compliance management. WorldStream dankt zijn nominatie aan de ontwikkeling van het eigen WorldStream Elastic Network (WEN), een wereldwijd software-defined netwerk dat voortbouwt op de technologieën EVPN (Ethernet Virtual Private Network) en VXLAN (Virtual Extensible LAN). Het WEN is ontworpen bovenop de fysieke 'netwerkbackbone' van WorldStream: een immens netwerk met meer dan 10 TBps aan beschikbare bandbreedte.

Stem nu via de website www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards