HPE breidt HPE Partner Ready-programma uit

20-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE breidt HPE Partner Ready-programma uit

Hewlett Packard Enterprise (HPE) breidt het HPE Partner Ready-programma uit. De updates stellen partners in staat hun winstgevendheid kunnen verhogen en zich beter te differentiëren in de markt. De programma-updates helpen partners om sneller en beter gebruik te maken van en te groeien met HPE Greenlake. Het nieuwe HPE Partner Ready-programma biedt een stabiel en voorspelbaar programmaframework, compensatiemodel en lidmaatschapsmogelijkheden.

Het FY20 HPE Partner Ready-programma stelt partners in staat zelf te bepalen hoe zij samenwerken met HPE om aan de behoeften van hun klanten te voldoen. Zo kunnen partners met HPE investeren in het bedienen van nieuwe klanten en groeien bij bestaande klanten. De uitbreiding van het HPE Partner Ready-programma biedt partners de volgende voordelen:

Verbeterde partnerervaring: een grote hoeveelheid programma's en tools helpt partners om sneller deals te sluiten, gemakkelijker gebruik te maken van HPE-demomogelijkheden en sneller scherpere pricing te krijgen met de optie voor gedifferentieerde pricing via dealregistratie. Snellere onboarding van partners is ook een van de voordelen.

Verbeterde sales enablement mogelijkheden: partners kunnen hun kennis over HPE-oplossingen verder ontwikkelen door middel van zelfgekozen leerpaden, competentie-curricula en nieuwe technische certificeringen.

Snellere beloningen: partners ontvangen speciale pricing vanaf het moment dat zij onboarden. Marges zijn beschermd tijdens de verkoop van het hele HPE-portfolio. Partners die aan nieuwe klanten verkopen of oplossingen aan bestaande klanten verkopen krijgen meer voordelen. Partners werken ook toe naar nieuwe HPE Tech Pro Community-beloningen en badges voor continu leren.

'Partners zijn een essentieel element'

"We zien onze partners als essentieel element van ons bedrijf en waarderen de belangrijke rol die zij spelen in de uitbreiding van onze eigen sales- en technische teams", aldus Paul Hunter (foto), HPE Global Channel Chief. "Samen grijpen we de unieke kans om wereldwijd as-a-Service-oplossingen aan klanten te leveren. De HPE-partnercommunity is een belangrijke pilaar geworden in het stimuleren van de sterke groei van HPE GreenLake. Het bijgewerkte Partner Ready-programma is ontworpen om een ongeëvenaarde combinatie van verkoop, financiële prikkels en beloningen te bieden, zodat zij klanten kunnen bedienen en hun bedrijf laten groeien."

HPE GreenLake is een as-a-Service-aanbod dat klanten meer flexibiliteit, controle en keuze biedt bij het bepalen van hun digitale strategie. HPE GreenLake is momenteel één van de snelst groeiende HPE-onderdelen met een contractwaarde van meer dan 3 miljard dollar en wereldwijd 740 klanten. HPE stelde partners drie jaar geleden voor het eerst in staat om HPE GreenLake te verkopen. Het groeiende ecosysteem helpt HPE om de as-a-Service-business snel op te schalen. De HPE GreenLake channel business groeide afgelopen jaar met 275 procent en 540 partners hebben actieve HPE GreenLake-deals.

Klanten flexibel model bieden

"HPE GreenLake is een geweldige oplossing voor ons. Ik kan nu mijn aanbod differentiëren en mijn klanten een flexibel model bieden voor hun infrastructuur", aldus Xara Tran, CEO & Chairman bij Champions of Change. "Dankzij HPE GreenLake kunnen we voortdurend gesprekken voeren met klanten en een belangrijke rol spelen in hun digitale transformatie. We zijn niet alleen een transactionele reseller; we zijn een volledig geïntegreerde technologiepartner geworden."

Om de groei verder te versnellen, voegt HPE een scala aan resources, tools en voordelen toe in 2020 dat partners in staat stelt om snel gebruik te maken van de mogelijkheden die HPE GreenLake. Zo voegt HPE voegt sales resources en specialisten toe om nieuwe HPE GreenLake-mogelijkheden via channelpartners te realiseren. Hierdoor is er meer HPE-ondersteuning beschikbaar in verschillende regio's en voor specifieke sectoren.

Daarnaast introduceert HPE de HPE GreenLake Quick Quote-tool waarmee partners eenvoudig workloads aanpassen om te voldoen aan de kosten- en performancebehoeften van klanten. Ook verkort het de tijd die nodig is om een klant een passend voorstel te kunnen doen tot enkele minuten. HPE lanceert eveneens nieuwe competentiecurricula zodat partners verder kunnen gaan dan het valideren van hun kennis van oplossingen. De nieuwe HPE Master Accredited Solutions Expert (Master ASE) Hybride IT Solution Architect-certificering stelt IT-architecten in staat om skills te ontwikkelen waarmee zij geoptimaliseerde hybride IT-infrastructuren kunnen bieden voor belangrijke industry solution workloads.

HPE Tech Pro Community

De HPE Tech Pro Community biedt partners wereldwijd technische en commerciële ondersteuning. Om de samenwerking met partners verder te versterken, zijn de voordelen en leermogelijkheden verder uitgebreid met meer lidmaatschapsmogelijkheden, best-in class certificeringen en trainingen en toegang tot exclusieve evenementen en beloningen. HPE TechPro is nu beschikbaar voor alle partners. Naarmate partners leeractiviteiten afsluiten worden hogere niveau's van de tool beschikbaar.

"Er is geen dag op ons kantoor dat iemand niet de HPE Tech Pro Community gebruikt", aldus Pete Howard, vicepresident van ComnetCo. "Er is een enorme hoeveelheid informatie beschikbaar. We krijgen snelle hulp van HPE Tech Pro, bijvoorbeeld als we reageren op een businessaanvraag en we technische documenten nodig hebben, of als we een slidedeck maken voor een presentatie."

Demoprogramma verbeterd

HPE verbetert het demoprogramma als aanvulling op snellere en transparantere onboarding-ervaringen voor nieuwe partners en geautomatiseerde pricing met vereenvoudigde dealregistratie. Het demoprogramma biedt producten om aan behoeften van partners en hun klanten te voldoen en daarmee deals sneller te sluiten. HPE Partner Ready-partners krijgen kortingen en eenvoudig toegang tot producten uit het hele portfolio, zowel fysiek als op afstand en via HPE-innovatiecenters.

Terug naar nieuws overzicht