ADD vereenvoudigt beveiliging van fysieke en virtuele machines met SentinelOne

22-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

ADD vereenvoudigt beveiliging van fysieke en virtuele machines met SentinelOne

ADD is een onafhankelijke verzekeringsarchitect en is in opdracht van de klanten constant op zoek naar de risico’s die de continuïteit van die ondernemingen bedreigen. Deze risico’s worden in kaart gebracht om ze vervolgens te minimaliseren. Die dienstverlening passen ze ook toe op het eigen bedrijf, wat ertoe heeft geleid dat ADD sinds kort alle endpoints met SentinelOne beschermt.

De eerdere bescherming van de werkstations, McAfee, had een te grote footprint, aldus Gerrit Verlent, ICT Architect bij ADD. Hij is verantwoordelijk voor het virtueel platform, waaronder VMware en het security-platform en ging met zijn collega's op zoek naar een alternatief. “We merkten de impact op de VDI-omgeving en op de virtual server-omgeving. Bovendien merkten we dat de antivirus-oplossing vrij zwaar was zodat de werkstations en servers tegen de grenzen van hun capaciteit opliepen."

Bescherming tegen ransomware

Tijdens de POC-periode was er veel sprake van ransomware in de vorm van cryptolockers. De rollback-functie van SentinelOne zou hier een goede remedie tegen zijn, dus ADD was benieuwd hoe dit in de praktijk werkte. Al snel bleek dat SentinelOne de cryptolockers goed kon weren, en dat ook de rollback-functie soepel werkte. ADD wilde ook weten of SentinelOne meer bedreigingen kon vinden dan McAfee. Verlent: "Er werd veel meer gevonden. Dat is wat dubbel natuurlijk: mooi dat we nu een oplossing hebben die meer ziet, maar wat hebben we allemaal gemist de afgelopen jaren?"

SentinelOne werd in eerste instantie gekozen voor de virtuele omgeving, maar aangezien de oplossing zowel de VDI, als de servers, werkstations en extern verbonden apparatuur zoals laptops dekt, werd besloten het breed in te zetten. Verlent: "Ons werk werd ineens een stuk eenvoudiger. Bovendien werkte het zonder veel te vragen van onze resources. En het product blijft in ontwikkeling. Na de initiële aanschaf zijn er al weer functies bijgekomen waar we handig gebruik van maken."

In een video geeft ADD toelichting op hun keuze voor SentinelOne.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security