Wie wint de Cloud Distributor of the Year Award?

22-11-2019 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wint de Cloud Distributor of the Year Award?

Steeds meer eindgebruikers willen naar de cloud en resellers moeten dat faciliteren. Een eigen cloudplatform is niet altijd haalbaar, en daar komt de distributeur in beeld. De Dutch IT-channel Award voor Cloud Distributor of the Year 2019 staat klaar voor de distributeur met het cloudplatform waarmee IT-dienstverleners hun eindklanten écht konden ontzorgen.

De genomineerden in deze categorie zijn:

ALSO Nederland is genomineerd vanwege het 'mooiste en best werkende cloudplatform voor IT-bedrijven', zoals staat te lezen in een van de motivaties. De distributeur wordt geroemd vanwege het open karakter  van het platform en de mogelijkheden die het platform biedt om ERP en facturatie programma’s te integreren. Ook biedt ALSO diverse standaard integraties zoals bijvoorbeeld met Autotask PSA, Exact Globe en de recent gelanceerde integratie met user-management platform Ydentic. Hierbij werd in de motivaties ook veelvuldig de ondersteuning genoemd die ALSO biedt met betrekking tot het vermarken van nieuwe concepten inclusief workshops en coaching. Populair is ook het event ALSO Presents, dat in 2019 voor de tweede keer werd gehouden. Volgens menigeen in het kanaal is ALSO Presents dé plek om informeel te netwerken en te horen over de laatste updates en innovaties bij vendoren.

Ook Arrow Electronics is genomineerd. Niet gek, als je bedenkt dat deze internationale value added distributeur met een Nederlandse vestiging in Houten vol inzet op cloud. Arrow breidde zijn cloud team uit in 2019 en voegde nieuwe vendoren toe aan het portfolio. Het aandeel van cloud binnen de totale omzet van Arrow verdubbelde zelfs. De distributeur ondersteunt inmiddels vijf van de zes grootste cloudleveranciers: Amazon, Microsoft, IBM, Oracle en Alibaba. Het cloudsucces is vooral te danken aan value added diensten als training, certificering, consulting en wereldwijde ondersteunings- en uitwisselingsprogramma's, en aan een breed oplossingsgericht cloud-ecosysteem met de belangrijkste en grootste fabrikanten.

De nominatie van Copaco houdt ongetwijfeld verband met de eigen clouddiensten van de distributeur. Deze worden, compleet met een volgens het kanaal 'excellente ondersteuning', gehost op een eigen infrastructuur in vijf gecertificeerde datacenters in Nederland en België. Copaco noemt zichzelf dan ook 'meer dan alleen een distributeur van clouddiensten'. De service provider – want dat is Copaco feitelijk – kan dankzij de eigen clouddiensten onafhankelijk en daardoor flexibel en snel opereren. Partners kunnen samen met Copaco heel specifieke diensten ontwikkelen, afgestemd op hun lokale markt. De distributeur uit Eindhoven heeft een vakkundige cloudsupportafdeling, die zorgt voor een continue stroom aan kennisdeling.

Ingram Micro zette in 2019 grote stappen op het gebied van cloud. Cloud Marketplace, het eigen cloudplatform, werd uitgebreid met nieuwe mogelijkheden en diensten. Het platform is inmiddels een samenwerkingsverband van honderden service providers en leveranciers, die op het platform gebruikmaken van elkaars producten en diensten. Cloud speelt een steeds prominentere rol bij resellers en eindklanten, en daarom ook bij Ingram Micro. De Amerikaanse distributeur, in Nederland gevestigd in Utrecht, beschouwt cloud niet meer als een aparte entiteit, maar als een functie die is geïntegreerd in het hele partnerecosysteem en het gehele productportfolio. Ingram ontwikkelt zich van traditionele distributeur tot managed service provider (MSP).

Tech Data won deze award vorig jaar. Ook in 2019 deed deze internationale distributeur van zich spreken. Tech Data heeft een uitgebreid cloud-ecosysteem en een groeiend leveranciersportfolio met toonaangevende SaaS-, IaaS- en PaaS-dienstverleners als Microsoft, Amazon, IBM, Google, Oracle en Cisco. Daarmee biedt Tech Data alles wat klanten nodig hebben, van moderne werkplekken voor het MKB tot innovatieve toepassingen als IoT en cognitive computing. Om de distributie van clouddiensten zo eenvoudig mogelijk te maken, heeft Tech Data StreamOne Cloud Marketplace – een app store voor de clouddiensten van verschillende vendoren – en StreamOne Enterprise Solutions voor het enterprise segment.

Stem nu via www.dutchitawards.nl!

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards