Orange lanceert met Orange Neva Jet een eigen 5G-smartphone

23-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Orange lanceert met Orange Neva Jet een eigen 5G-smartphone

Orange lanceert een 5G-smartphone die onder de eigen merknaam van de provider op de markt wordt gebracht. Het gaat om de Orange Neva Jet.

De nieuwe smartphone is onder meer voorzien van een 6,47 inch full HD+ scherm zonder randen en geïntegreerde kunstmatige intelligentie (AI) die helpt bestanden, foto's en andere zaken te beheren. Ook is gezichtsherkenning en een vingerafdrukscanner beschikbaar. De smartphone is voorzien van een drievoudig camerasysteem, met een 48mp groothoeklens, 20mp ultragroothoeklens en een 8mp telefotolens. Het apparaat draait op Android Pie.

In zes Europese landen beschikbaar

De Orange Neva Jet wordt in eerste instantie gelanceerd in een zestal Europese landen, waar het apparaat in combinatie met 3G-, 4G- en 4G+-netwerken kan worden gebruikt. Het gaat hierbij om Frankrijk, Spanje, Roemenië, Polen, Slowakije en Moldavië. Het apparaat wordt als eerst gelanceerd in Polen.

De nieuwe smartphone wordt vervolgens uitgerold op 5G-netwerken van Orange naarmate deze beschikbaar worden in Europa. Het eerste land waar de Orange Neva Jet in combinatie met 5G kan worden gebruikt is Roemenië, waar begin november het 5G-netwerk van de provider live ging. Andere Europese markten volgen naar verwachting in 2020. Orange kondigt aan in 2020 onder haar eigen merknaam meer 5G-smartphones op de markt te brengen.

Nieuwe Neva smartphones

Gelijktijdig met de Orange Neva Jet kondigt Orange ook een nieuwe reeks Neva smartphones aan. Ook deze apparaten zijn beschikbaar in Frankrijk, Spanje, Roemenië, Polen, Slowakije en Moldavië.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility