Wie wint de Specialist Distributor of the Year Award?

24-11-2019 | door: Redactie

Wie wint de Specialist Distributor of the Year Award?

Je hebt broadliners en gespecialiseerde distributeurs. Voor laatstgenoemden heeft Dutch IT-channel de Award voor Specialist Distributor of the Year, vorig jaar gewonnen door Arrow ECS. Ook dit jaar selecteerde de jury vijf specialisten, die hun klanten in 2019 wisten te voorzien van specifieke of disruptieve technologieën.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Amazic werd opgericht in 2009 om 'de volgende generatie technologieën' in de markt te zetten. De distributeur uit Nieuw-Vennep is groot geworden door zich te richten op de moderne IT-aanpak. Amazic vertegenwoordigt producten die zijn bedoeld voor ontwikkelaars en leden van een DevOps-team; het productportfolio is gebaseerd op technieken als DevOps, Automation, Developer Productivity en Containers. Omdat de meeste producten nieuw zijn, ligt de nadruk op kennisoverdracht. Met het ontstaan van een nieuwe markt ontstaat immers ook de behoefte aan een distributeur die daar verstand van heeft, en die de context kan schetsen waarin de producten optimaal tot hun recht komen.

Ook Flex IT Distribution mag zich met recht een specialist noemen, al meer dan vijftien jaar lang. 'Wij vertegenwoordigen de slimste deal', zeggen ze op het hoofdkantoor in Leiden. Flex IT heeft een duurzaam productportfolio, waarmee resellers hun eindgebruikers een betaalbaar alternatief kunnen bieden voor de nieuwste en duurste spullen die niet per se het verschil maken. De circulaire producten zijn voordeliger, maar ook beter voor het milieu. Flex IT Distribution wil ICT-hardware een tweede kans geven, heeft de grootse voorraad end-of-life apparatuur van de Benelux, denkt in de eerste plaats groen en ziet zichzelf als de grondlegger van circulaire ICT in Nederland.

Tech Data dankt zijn nominatie in deze categorie aan het portfolio van Maverick AV Solutions, een specialistische afdeling van de Amerikaanse distributeur die zich richt op alles rondom professionele audiovisuele oplossingen. Maverick biedt een breed scala aan oplossingen voor diverse toepassingen, van een eenvoudige display of mount-oplossing tot een volledige collaboration configuratie met onder meer video- en voice-oplossingen. In 2019 lanceerde Maverick een baanbrekend nieuw portfolio op het snijvlak van Smart Meeting en Smart Signage. Maverick wil enerzijds IT-integrators helpen AV-oplossingen te implementeren, en anderzijds AV-resellers voorzien van trainingen en services om projecten te realiseren met complexe IT-netwerken.

Portland levert een portfolio van software en cloud tools, specifiek bedoeld voor managed services providers. De distributeur onderscheidt zich door ook minder bekende software en cloudproducten te leveren. Onder meer door de 'consumerization' van IT neemt de vraag naar heel gespecialiseerde titels toe, maar voor resellers en MSP's is het vaak lastig om met incidentele leveranciers om te gaan, laat staan dat ze met verschillende betalingsvoorwaarden te maken willen hebben. De Portland Trading Desk neemt als centraal inkoopkanaal alle kopzorgen weg en stelt als doel 'any software product, anywhere in the world' te leveren. Portland slaagt daar voor 95 procent in.

Resello is als distributeur 'cloud-native' en heeft een eigen automatiseringsplatform. De Nederlandse distributeur met een hoofdkantoor in Zwolle bestaat sinds 2013 en heeft als missie om resellers, groot en klein, eenvoudig en snel cloudoplossingen te laten verkopen. Resello heeft een focus op kennisdeling, wil snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen en wil groeien samen met partners. Die kunnen bijvoorbeeld op basis van de open API van Resello eigen integraties bouwen, zodat ze hun processen optimaal kunnen inrichten. Partners die via het Microsoft CSP-programma diensten als Office 365, Azure en Microsoft 365 verkopen, kunnen maatgerichte trainingen volgen bij Didacticum, de 'learning partner' van Resello.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards