Wouter Hoeffnagel - 25 november 2019

Rick van Esch van Chatlayer wint Ingram Micro Comet Competition

Rick van Esch van Chatlayer wint Ingram Micro Comet Competition image

Rick van Esch van Chatlayer is uitgeroepen tot de winnaar van de Comet Competition Benelux Event, die op 19 november werd georganiseerd op Landgoed Wolfslaar te Breda. Aan het event deden in de Benelux 130 start-ups mee. Tijdens de Comet Competition presenteerden de 15 finalisten hun eigen software persoonlijk aan de Benelux jury. Naar aanleiding van de pitches werden aan het eind van de dag een winnaar en drie runners up gekozen.

Rob Lai, Senior EcoSystem Partnership Executive van Ingram Micro Cloud Global, was voor deze Benelux editie van de Comet Competition speciaal uit San Francisco overgevlogen. Hij maakte deel uit van de jury, die verder bestond uit Job Verhagen (Intercept), Sebastien Toupy (The Next Web), Roel Reijnen (TIIN Capital), Michiel Alkemade (Smart Profile), Johan Vansimpsen (Ingram Micro), Paul Hermans (Ingram Micro) en Bart van der Knaap (Microsoft).

Beginnende techbedrijven helpen

De Comet Competition is speciaal ontwikkeld om beginnende techbedrijven te helpen hun commerciële succes voor technologie te vinden. Deze wedstrijd is een mooie kans om hun bedrijf te laten groeien en hun software beschikbaar te stellen aan meer dan 55.000 cloud resellers wereldwijd. De winnaar ontvangt 100,000 dollar aan go-to-market funding en de drie runners-up ontvangen 50,000 dollar aan go-to-market funding. Daarbij mag de winnaar van het Comet Competition Benelux Event naar de Cloud Summit in 2020 en hier tegen de andere regionale winnaars strijden voor 1,000,000 dollar cash.

De winnaar voor de Benelux is Rick van Esch van Chatlayer. Hij wint 100,000 dollar met een platform voor conversational AI gericht op chatbots en voicebots. Ook mag hij zijn oplossing presenteren tijdens de Cloud Summit op 12 t/m 14 mei 2020 in Miami, Florida en strijden tegen de 15 andere winnaars van de andere nationale Comet Competition edities voor de Grand Prize (1,000,000 dollar cash).

Runners-up

De runners-up zijn:

  • Boudewijn Nuij en Fergus Keith van QS solutions. Zij winnen $50,000 met een security scan om de identity infrastructuur van netwerken in kaart te brengen.
  • Maarten Raemdonck van www.spencer.co. Hij wint $50,000 met een baanbrekend employee experience platform.
  • Hessel Kuik van Bizcuit. Hij wint $50,000 met de 'Swiss Army Knife App voor ondernemers' voor bankieren, betalen en facturatie in een app volgens de nieuwe richtlijnen van de PSD2-wet.

In de week van 25 november volgen de Awards in Londen, Stockholm, München, Barcelona, Parijs en tot slot Tel Aviv. Ingram Micro heeft al aangekondigd in 2020 opnieuw een wereldwijde Comet Competition te organiseren.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!