Juniper Networks test snel netwerk succesvol over bijna tweeduizend kilometer

26-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Juniper Networks test snel netwerk succesvol over bijna tweeduizend kilometer

Juniper Networks, leverancier van AI-gedreven netwerken, is erin geslaagd tijdens een praktijkproef 400Gbps Ethernet live verkeer over ruim 2092 kilometer (1.300 mijl) te leveren. Dit is volgens Juniper een wereldprimeur. De test werd uitgevoerd in samenwerking met SCinet, het hogecapaciteitsnetwerk voor de Supercomputing 2019 Conference, dat in 2019 werd uitgevoerd. SCinet gebruikte Juniper's PTX10003 Packet Transport Router om capaciteit, flexibiliteit en programmeerbaarheid te leveren.

De test markeert een belangrijke stap in de richting van de overgang naar 400GbE netwerken, die van vitaal belang is voor de ondersteuning van de bandbreedte-eisen van geavanceerde high-performance computing, next generation cloud datacenter-architecturen, 5G-netwerken, augmented en virtual reality en 4K videoproductie en -distributie. De proef is gehouden in de week van 18 november 2019 en uitgevoerd tussen Denver en Chicago met behulp van Juniper's PTX10003, de eerste 'fixed-configuration' core router die 400GbE ondersteunt.

4,22 Terabits connectiviteit

De 400GbE link maakte deel uit van de 4,22 Terabits connectiviteit die SCinet aan de conferentie leverde. Het netwerk werd beschikbaar gesteld aan onderzoekers in verschillende disciplines, zoals High Energy Physics, Radio Astronomy en Human Genome research. In de komende jaren zullen veel onderzoeks- en onderwijsnetwerken hun backbone upgraden naar 400GbE, zodat ze voldoen aan de bandbreedte-eisen van Big Science.

Juniper voorzag de SC19 ook van extra netwerkinfrastructuur om SCinet te bouwen en de conferentie te ondersteunen, inclusief MX2010 en MX960 routers, QFX switches en SRX4600 firewalls. De gehele infrastructuur draaide op het Junos-besturingssysteem die geoptimaliseerd was om te voldoen aan de eisen van die aan netwerken in het cloud-tijdperk worden gesteld op het gebied van modulariteit, openheid en programmeerbaarheid.

Massale datasets migreren

Rob Vietzke, VP van Network Services bij Internet2, vertelt: "Onderzoekers zijn in toenemende mate afhankelijk van het verplaatsen van massale datasets naar supercomputercentra en naar de cloud ter ondersteuning van collaboratieve wetenschap die doorbraken in alles van astrofysica tot gezondheidszorg kan bevorderen. Het verhogen van de capaciteit, het verminderen van de complexiteit en het verbeteren van de automatiserings- en selfservicemogelijkheden in onze netwerken zijn van cruciaal belang voor de toekomst. Internet2 heeft het genoegen om samen te werken met Juniper en andere industriële en O&U-medewerkers om deze 2.092 kilometer lange 400GE-verbinding aan de SC-community te leveren."

Andy Athreya, Chief Development Officer bij Juniper Networks, voegt toe: "Deze veldproef is een belangrijke mijlpaal in het realiseren van de potentie van 400GbE's hoge capaciteitsnetwerken. Juniper Networks heeft een lange geschiedenis in het bouwen van snelle en eenvoudig te beheren netwerken. Door het leveren van geavanceerde innovaties in 400GbE-netwerken, leggen we de basis voor de snelste en meest geavanceerde netwerken ter wereld."

Terug naar nieuws overzicht