KPN stelt voor om Catherine Guillouard in de RvC te benoemen

26-11-2019 | door: Witold Kepinski

KPN stelt voor om Catherine Guillouard in de RvC te benoemen

KPN stelt voor om Catherine Guillouard in de Raad van Commissarissen te benoemen voor een periode van vier jaar. Ze zal Peter van Bommel opvolgen die aan het einde van zijn tweede termijn is als lid van de Raad van Commissarissen van KPN.

Guillouard is volgens KPN een ervaren leider en financieel professional, is momenteel voorzitter en CEO van de in Parijs gevestigde RATP Group, een internationale onderneming voor openbaar vervoer en exploitant van onder meer de metro van Parijs. Haar vorige functies omvatten verder verschillende functies bij Air France, waaronder die van CFO, de positie van CFO bij satellietbedrijf Eutelsat Communications en de positie van CFO en plaatsvervangend Chief Executive Officer van het distributiebedrijf voor elektrische onderdelen Rexel. Naast haar rol bij RATP Group is mevrouw Guillouard ook niet-uitvoerend bestuurder bij Airbus Group.

De Raad van Commissarissen wilde zijn financiële en auditexpertise versterken na het aftreden van Van Bommel. Met haar uitgebreide staat van dienst in financiële en uitvoerende functies in verschillende netwerkgerelateerde sectoren, wordt Guillouard geacht in dit profiel te passen en de Raad van Commissarissen op die gebieden aan te vullen.

Terug naar nieuws overzicht