Witold Kepinski - 26 november 2019

Fortinet en Siemens beveiligen OT netwerken

Fortinet en Siemens beveiligen OT netwerken image

Fortinet, speler in geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat het een technologische samenwerking is aangegaan met Siemens.

Deze wereldwijde actieve industriële speler specialiseert zich in digitale oplossingen voor de energiewereld, transportsector en olie- en aardgasindustrie. In het kader van deze samenwerking introduceren Fortinet en Siemens de eerste geïntegreerde beveiligingsoplossing die zij gezamenlijk hebben ontwikkeld. Deze komt tegemoet aan de specifieke eisen op het gebied van beveiliging en connectiviteit van operationele technologie (OT)-netwerken.

De eerste Fabric-Ready-oplossing van Fortinet en Siemens integreert de next-generation firewall FortiGate van Fortinet met switches en routers uit de Ruggedcom Multi-Service Platform-reeks van Siemens. Dit zorgt voor verbeterde integratie van beveiligingscomponenten binnen veeleisende omgevingen zoals hoogspanningscentrales.

De gezamenlijke oplossing heeft de vorm van een geïntegreerde appliance voor OT-netwerken. Door alle beveiliging onder te brengen in één hardwarevoorziening maken Fortinet en Siemens een einde aan de problemen rond stroom, ruimteverbruik, fysieke beveiliging en connectiviteit die zich vaak voordoen bij een beveiligingsmodel op basis van meerdere hardwareoplossingen. Mogelijkheden voor beheer op afstand zorgen voor verdere vereenvoudiging van de ingebruikname en het beheer. Siemens zal daarnaast de virtual ngfw-appliance Fortigate-VM aan klanten aanbieden in combinatie met zijn eigen hosting-platform APE 1808 om hen te voorzien van geavanceerde beveiligingsoplossingen voor OT-omgevingen.

Vincent Zeebregts (foto), country manager Fortinet Nederland: “OT-netwerken worden steeds kwetsbaarder voor cyberbedreigingen als gevolg van hun convergentie met IT-systemen. Door samen te werken met Siemens, een wereldwijd leider in digitale oplossingen voor OT-omgevingen, kunnen we de reikwijdte van onze Fortinet Security Fabric uitbreiden naar het hart van OT-netwerken. Deze samenwerking stelt onze klanten in staat om nog meer waarde te putten uit hun bestaande beveiliging. Deze samenwerking draagt bij aan de ontwikkeling en levering van uitgebreide, integrale beveiligingsoplossingen voor OT-omgevingen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!