Privacy equity-firma Apax Partners investeert in Destiny Group

26-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Privacy equity-firma Apax Partners investeert in Destiny Group

Apax Partners, een in Parijs gevestigde Europese leider in private equity, heeft een overeenkomst getekend met Mentha Capital om hen op te volgen als investeerder in de Destiny Group. Het management team van Destiny doet een aanzienlijke herinvestering in de transactie, naast de fondsen beheerd door Apax. Q Advisors is als financieel adviseur opgetreden voor Apax in het kader van de transactie.

Destiny, opgericht door Daan en Samuel De Wever, levert veilige cloudcommunicatie-oplossingen aan bedrijven. Met 220 werknemers en vestigingen in België en Nederland, is het bedrijf de snelst groeiende cloud-en telecomspeler op de Belgische B2B markt. Destiny dankt de sterke groei als cloud telecom operator aan de focus op service, zijn flexibiliteit en het voortdurend uitbreiden van het aanbod van diensten. De oplossingen van Destiny omvatten fixed-line (VoIP) en mobiele telefonie, unified communications (UCaaS), datanetwerken en cloud infrastructuur-oplossingen.

Groei voortzetten

Het doel van deze investering is om Destiny in staat te stellen zijn expansie in de snelgroeiende cloud-based unified communications markt voor te zetten, internationale ontwikkeling te versnellen en actieve overnamestrategie voor te zetten. Daan De Wever, CEO en mede-oprichter van Destiny: "Ik ben blij samen te kunnen werken met Apax in de volgende fase van de groei van Destiny. We kijken er naar uit om samen met Thomas de Villeneuve en de rest van het Apax-team onze opportuniteiten te vergroten en een Europese leider en challenger te worden in veilige cloudcommunicatie-oplossingen. Ik wil Mentha Capital oprecht bedanken en feliciteren voor hun fantastische ondersteuning de afgelopen 3,5 jaar. Dit resultaat zou nooit mogelijk geweest zijn zonder hun volledige steun bij de uitvoering van onze strategie."

Edo Pfennings, Partner bij Mentha Capital: "Sinds we samenwerken met Daan, Samuel en hun team is Destiny uitgegroeid tot dé B2B cloudcommunicatie challenger in de Benelux. Na de succesvolle afronding en integratie van acht overnames is het bedrijf nu klaar voor een pan-Europese groei. We hebben een fantastische weg afgelegd met het Destiny team en we hebben er alle vertrouwen in dat Apax Partners de juiste partner is om hun ambities in hun volgende groeifase te ondersteunen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud