Wouter Hoeffnagel - 26 november 2019

Nokia en VMware gaan samenwerking aan rond multicloud operaties

Nokia en VMware gaan samenwerking aan rond multicloud operaties image

Nokia en VMware breiden hun samenwerking verder uit. Het vernieuwde partnership is gericht op geïntegreerde oplossingen voor de ondersteuning van communicatie service providers (CSP's) ten behoeve van operationele verbeteringen en kostenefficiëntie door grootschalige, multi-cloud operaties.

Na jaren met virtuele of cloudgebaseerde netwerkfuncties te hebben gewerkt in beperkte productieomgevingen, moeten CSP's volgens Nokia en VMware deze functies nu op schaal uitbouwen om met de dataintensieve applicaties voor 5G- en edge computing-toepassingen om te gaan. Interoperabiliteit en een efficiënte werking van cloudgebaseerde netwerkfuncties is hierbij van belang.

Interoperatiliteit verbeteren

Het klantenbestand van VMware en Nokia vertoont wereldwijd overeenkomsten. Via het versterkte partnership willen de partijen de interoperabiliteit tussen Nokia's software en VMware's Telco Cloud verbeteren, inclusief VMware vCloud NFV. Daarnaast breiden Nokia en VMware hun samenwerking uit door de krachten te bundelen rond onder meer research & development om tot gezamenlijke oplossingen te komen.

Verschillende Nokia software, waaronder de Nokia CloudBand Application Manager en Nokia Smart Plan Suite, zijn al gecertificeerd voor gebruik in VMware cloudomgevingen. Deze en andere oplossingen zijn beschikbaar via de VMware Solution Exchange.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!