Eurofiber neemt Franse providers Eurafibre, ATE en Eura DC over
27-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Eurofiber neemt Franse providers Eurafibre, ATE en Eura DC over

Het Nederlands-Belgische Eurofiber neemt drie Franse bedrijven over: Eurafibre, ATE en Eura DC. De partijen zijn allen gevestigd in Lille en hebben een sterke positie opgebouwd in het noorden van Frankrijk op het gebied van glasvezel, cloud solutions, managed services en server hosting diensten in datacenters.

Samen exploiteren deze Franse bedrijven meer dan 2.000 km glasvezelnetwerk en 2 lokale datacenters voor veel klanten in het gebied, waaronder 150 bedrijventerreinen en 200 plaatsen in het noorden van Frankrijk. Eurofiber wijst op sterke overeenkomsten tussen de overgenomen bedrijven met de Eurofiber ondernemingen, zowel qua fijnmazigheid van hun netwerken alsmede hun visie op open digitale infrastructuren. Met deze gezamenlijke visie willen de bedrijven klanten naar eigen wens hun connectiviteit, colocatie en cloud infrastructuur diensten laten kiezen, en daarmee de vrijheid bieden zelf hun diensten, toepassingen en aanbieders te bepalen.

Alex Goldblum, CEO bij Eurofiber: "We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Eurafibre, ATE en Eura DC. Deze bedrijven passen perfect bij onze ambitie voor groei binnen Europa, vooral vanwege hun focus en hun welverdiende reputatie voor grote klanttevredenheid." Maxence Rousseau, chief executive officer van Eurafibre, ATE en Eura DC: "We wilden onze bedrijven naar de volgende fase brengen en zochten daarom een solide partner die ons kon helpen met het volbrengen van die ambitie. Wij zijn ervan overtuigd dat we in Eurofiber de perfecte match hebben gevonden op zowel operationeel, commercieel als cultureel niveau. We kijken uit naar een goeie samenwerking waarin we onze huidige en toekomstige klanten gaan voorzien van hoogstaande dienstverlening." 

Zowel CEO/CTO Maxence Rousseau alsmede CFO/COO Sophie Lebrecht blijven aangesteld in hun huidige rollen binnen de bedrijfsstructuur.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters