Wouter Hoeffnagel - 27 november 2019

Acer breidt Chrome Enterprise-portfolio voor bedrijven uit

Acer breidt Chrome Enterprise-portfolio voor bedrijven uit image

Acer lanceert Acer Chrome Enterprise-apparaten. De apparaten zijn speciaal ontworpen om aan de behoeften van bedrijven te voldoen en zullen vanaf deze maand voor klanten beschikbaar zijn.

Dankzij de snelle opstart van Chrome OS, stille automatische updates, meerlaagse beveiliging en AI-verbeteringen kunnen gebruikers sneller en slimmer werken. Deze Chrome Enterprise-apparaten zijn gebouwd voor de cloud en combineren de voordelen voor eindgebruikers van Chrome-apparaten met de zakelijke mogelijkheden van Chrome OS, waardoor IT-afdelingen hun cloudwerkers kunnen helpen om overal veilig en effectief te werken.

Momenteel beschikbaar voor ondernemingen:

  • Acer Chromebook Enterprise 13 - combinatie van een 3:2 QHD-display met een volledig aluminium behuizing.
  • Acer Chromebook Enterprise Spin 13 - een 3:2-display voor een volledig QHD-beeld, in een converteerbare vorm met een ingebouwde, batterijloze pen.
  • Acer Chromebook Enterprise 714 - biedt een batterijduur van maximaal 12 productieve uren in een volledig metalen behuizing met smalle schermranden en een optionele vingerafdruklezer.
  • Acer Chromebook Enterprise 715 - de eerste met een speciaal numeriek toetsenbord voor nummerintensieve toepassingen, waardoor cloudwerkers op een efficiënte manier gegevens kunnen invoeren.
  • Acer Chromebox Enterprise CXI3 – ontwikkeld voor een vaste en kostenefficiënte werkplek met een compacte en slanke vormgeving. Het apparaat past in elke werkomgeving en kan aan displays worden bevestigd met de optionele VESA bevestigingskit.
  • Acer Chromebase Enterprise 24I2 - een alles-in-één apparaat dat is ontworpen als videoconferentiesysteem of zelfbedieningstool in winkelpuien, in-store kiosken, hotellobby's, supermarkten en andere bedrijven met klantgerichte scenario's.

Beveiliging?

Chrome Enterprise biedt cloud native beveiliging voor allerlei soorten bedrijven. Werknemers en ondernemingen die Chrome-apparaten gebruiken, zijn beschermd in het geval dat hardware kwijt raakt of wordt gestolen. IT kan dan het apparaat eenvoudig uitschakelen, waardoor wordt voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot bedrijfsgegevens. Apparaten kunnen ook kortstondig worden ingesteld, zodat de gegevens van een gebruiker aan het einde van de sessie uit het apparaat worden verwijderd.
?Chrome Enterprise biedt IT toegang tot apparaatbeleid en mogelijkheden voor vlootbeheer vanuit een op cloud gebaseerde Google-beheerconsole of een UEM-oplossing (Unified End Management) van derden.

Flexibele toegang?Chromebook Enterprise-apparaten bieden flexibele toegang tot bedrijfsgegevens, ongeacht de gebruikscase. Zo kunnen de apparaten worden geïntegreerd met Active Directory en SAML SSO-providers. Ook is het mogelijk gebruiksscenario's voor gedeelde apparaten in te schakelen met beheerde gastsessies of kioskmodus.
?Beheerders hebben toegang tot hulp bij het oplossen van problemen in Chrome OS. Met 24/7 IT-beheerondersteuning kunnen beheerders Google bellen als er zich problemen voordoen, zonder extra kosten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!