Twitter verwijdert inactieve accounts

27-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Twitter verwijdert inactieve accounts

Twitter gaat inactieve accounts verwijderen. Het gaat om accounts waarop meer dan zes maanden niet is ingelogd.

Gebruikers van inactieve accounts krijgen via een e-mail het verzoek voor 11 december in te loggen op hun account. Inactieve accounts waarop op deze datum niet is ingelogd worden verwijderd. De gebruikersnamen van deze accounts worden weer beschikbaar gesteld en kunnen opnieuw worden geregistreerd.

Meer nauwkeurige informatie bieden

In een reactie aan The Verge laat een woordvoerder van Twitter weten dat het bedrijf inactieve accounts wil opschonen om 'meer nauwkeurige, betrouwbare informatie te bieden waarop mensen kunnen vertrouwen'. Onderdeel hiervan is het aanmoedigen van gebruikers om Twitter actief te gebruiken. "We zijn begonnen met het proactief benaderen van veel accounts die meer dan zes maanden niet op Twitter zijn ingelogd om hen te informeren dat hun accounts permanent verwijderd kunnen worden door langdurige inactiviteit", zegt de woordvoerder.

Mogelijk worden ook accounts van overledenen door de maatregel getroffen. "We hebben momenteel geen manier om iemand's Twitter account te herdenken nadat iemand is overleden, maar het team denkt over manieren om dit te doen", aldus de woordvoerder.

Terug naar nieuws overzicht