Witold Kepinski - 28 november 2019

Dell Technologies stelt omzet verwachting naar beneden

Dell Technologies stelt omzet verwachting naar beneden image

Dell Technologies heeft meer dan 1 miljard van zijn omzetverwachting voor het huidige fiscale jaar naar beneden gesteld. Dit moet Dell doen door de langdurige CPU tekorten van Intel, de aanhoudende zwakte van de Chinese economie en klanten die iets minder uitgeven nadat ze over zijn gegaan op Windows 10. De server business staat ook onder druk.

Dell verwacht dat zijn omzet over het hele jaar tussen 91,5 miljard en 92,2 miljard dollar zal bedragen. Dat ligt beneden de eerdere voorspellingen van 92,7 miljard tot 94,2 miljard dollar.
De Intel CPU-tekorten zorgt voor druk op de verkoop van commerciële en consumenten pc's. Intel legt focus op processors van 10 nm en 7 nm waarbij serverchips voor cloud provider veel aandacht hebben. Er is hierdoor minder capaciteit voor 14 nm chips die in pc's passen.

Dell zag zijn omzet in het derde kwartaal met 2 procent stijgen naar 22, 844 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 552 miljoen dollar.

De Client Solutions Group omzet steeg met 5 procent naar 11,4 miljard dollar omzet, vooral zakelijke pc's waren in trek.

Infrastructure Solutions Group zag zijn omzet met 6 procent dalen tot 8,4 miljard dollar. De verkoopt van storage toepassingen steeg met 7 procent tot 4,1 miljard dollar. De omzet van servers en netwerken daalden met 16 procent met 4,2 miljard dollar.

De VMware omzet steeg met 11 procent tot 2,46 miljard dollar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!