Automation Anywhere krijgt flinke kapitaalinjectie

28-11-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Automation Anywhere krijgt flinke kapitaalinjectie

Automation Anywhere, speler in Robotic Process Automation (RPA), kondigde aan dat het 290 miljoen dollar heeft ontvangen in Series B-financiering met een waardering achteraf van 6,8 miljard dollar.

De financiering werd geleid door Salesforce Ventures met aanvullende financiering van bestaande investeerders, waaronder SoftBank Investment Advisers en Goldman Sachs.

Het nieuwe kapitaal zal Automation Anywhere helpen zijn visie te versnellen om klanten in staat te stellen end-to-end bedrijfsprocessen te automatiseren - de kloof tussen de front- en backoffice te overbruggen met een door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven intelligent automatiseringsplatform. Bovendien zal de financiering de focus van het bedrijf op het verbeteren van de mens-tot-bot samenwerking bevorderen door bijgewoonde automatisering, wat resulteert in verbeterde klantervaringen en verhoogde productiviteit van medewerkers.

Een jaar geleden kondigde Automation Anywhere de Serie A-investering van 550 miljoen dollar aan van SoftBank Investment Advisers, General Atlantic, Goldman Sachs, NEA, World Innovation Lab en Workday Ventures. De nieuwste financiering van Salesforce Ventures en andere investeerders is een bewijs van het leiderschap van Automation Anywhere in deze sector.

Terug naar nieuws overzicht