Witold Kepinski - 28 november 2019

Intel en MediaTek werken samen aan 5G modem oplossingen

Intel en MediaTek werken samen aan 5G modem oplossingen image

Intel werkt samen met MediaTek aan de ontwikkeling, certificering en ondersteuning van 5G-modemoplossingen voor de volgende generatie pc-ervaringen.

Als onderdeel van de samenwerking zal Intel een specificatie van een 5G-oplossing definiëren, inclusief een 5G-modem die moet worden ontwikkeld en geleverd door MediaTek. Intel biedt ook optimalisatie en validatie op het platform en ondersteunt systeemintegratie en co-engineering om zijn OEM-partners verder te ondersteunen.

“5G is klaar om een ??nieuw niveau van computing en connectiviteit te ontketenen dat de manier waarop we omgaan met de wereld zal veranderen. Deze samenwerking met MediaTek brengt industrieleiders samen met diepgaande engineering, systeemintegratie en connectiviteitsexpertise om 5G-ervaringen te leveren op de volgende generatie van 's werelds beste pc's”, zo meldt Gregory Bryant, vice-president van Intel en algemeen manager van de Client Computing Group.

Wanneer het beschikbaar zal zijn: De eerste producten richten zich op de beschikbaarheid begin 2021.

Dell en HP behoren naar verwachting tot de eerste OEM's die laptops leveren die zijn uitgerust met de 5G-oplossing van Intel en MediaTek.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!