Redactie - 29 november 2019

Gerucht: Deutsche Telekom en Orange onderzoeken opnieuw fusie

Het bestuur van Deutsche Telekom onderzoekt een mogelijke fusie met zijn Franse branchegenoot Orange. Dat meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt, op basis van ingewijden. De partijen zijn eerder met elkaar in gesprek geweest.

De 'interne overwegingen' bij de Duitse telecomreus bevinden zich volgens de krant nog in een vroeg stadium. In ieder geval zou topman Tim Höttges van Deutsche Telekom erg geïnteresseerd zijn, ook vanwege de grote kostenvoordelen die mogelijk zijn te behalen.

Verzet vanuit politiek

Kenners wijzen echter op een te verwachten flink verzet vanuit de politiek. Zowel de Franse als Duitse overheid hebben een belang in respectievelijk Orange en Deutsche Telekom. Maar die laatste is een stuk groter waardoor het eerder een overname dan fusie zou zijn. Dat kan gevoelig liggen bij de Fransen.

Orange wordt al enkele jaren geleden gelinkt aan Deutsche Telekom. In 2017 zouden fusieplanning al eens zijn geschrapt omdat het lastig was om beide bedrijven op gelijke voet te krijgen, aldus Reuters. Momenteel werken beiden wel al acht jaar samen rond aankopen volgens Handelsblatt.

Een woordvoerder van het Duitse telecombedrijf wilde geen commentaar geven op 'speculaties'. Bij Orange klinkt het dat er "geen gesprekken over een fusie met Deutsche Telekom" plaatsvinden.

In samenwerking met Datanews

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!