AWS DeepRacer heeft nieuwe functies en racemogelijkheden

02-12-2019 | door: Witold Kepinski

AWS DeepRacer heeft nieuwe functies en racemogelijkheden

AWS DeepRacer heeft nieuwe functies en racemogelijkheden. Met AWS DeepRacer kunnen gebruikers praktijkervaring opdoen met Reinforcement Learning (RL).

AWS DeepRacer is een autonome raceauto op een 3D schaal 1/18 voor ontwikkelaars, aangedreven door 'reinforcement learning'. RL is een geavanceerde machine learning (ML)  techniek die een heel andere benadering van trainingsmodellen hanteert dan andere machine learning-methoden, aldus AWS. "De superkracht is dat het zeer complex gedrag leert zonder geëtiketteerde trainingsgegevens, en beslissingen op korte termijn kan nemen terwijl het wordt geoptimaliseerd voor een doel op langere termijn."

De DeepRacer Slack Community heeft meer dan 1000 racers, dankzij de inspanningen van AWS ML Hero Lyndon LeggateTomasz Ptak , een ander lid van de AWS DeepRacer-gemeenschap , beheert de AWS DeepRacer-gemeenschapsblog .

Al dit enthousiasme en deze energie hebben zich ook verspreid naar onze partners en zakelijke klanten. APN Premier Partner Accenture heeft een van ' s werelds grootste privé DeepRacer Leagues gecreëerd , verspreid over 30 wereldwijde locaties en 17 landen. We hebben gezien dat DeepRacer bij onze zakelijke klanten interesse heeft gewekt in machine learning en hen heeft geïnspireerd om meerdere ML-projecten van productiekwaliteit te starten.

De nieuwe functies bestaan uit:

AWS DeepRacer Evo
De AWS DeepRacer Evo-auto wordt geleverd met een stereocamera en een LIDAR-sensor ( Light Detection and Ranging ). "Met de toegevoegde sensoren kan DeepRacer Evo obstakels, inclusief andere DeepRacers, vakkundig detecteren en erop reageren. Dit zal jde gebruiker helpen om nog meer te leren over het spannende gebied van versterkingsleren, dat ideaal is voor gebruik in autonoom rijden. 
De nieuwe sensoren zijn binnenkort beschikbaar in virtuele vorm voor gebruik in het nieuwe gedeelte Mijn garage van de DeepRacer-console", zo meldt AWS.

Nieuwe uitdagingen en kansen voor racen
De DeepRacer League wordt uitgebreid in 2020. "We voegen 8 extra races toe in 5 landen als onderdeel van een uitgebreideaanwezigheid op de AWS Summit en 18 extra virtuele races. Er zal ook een baan (en een race) zijn op re: MARS 2020 . Als gevolg hiervan hebt u nu 30 mogelijkheden om met ons mee te doen aan een persoonlijke AWS DeepRacer League Summit-race, samen met 24 Virtual Circuit-races waaraan u overal ter wereld kunt deelnemen. Naast de bestaande tijdritrace voegen we twee nieuwe racetypes toe om je enkele nieuwe RL-uitdagingen te geven en je de mogelijkheid te geven om met verschillende sensoren te experimenteren: Objectdetectie en -vermijding - Gebruik de sensoren om obstakels te detecteren en (hopelijk) te vermijden. Head-to-Head Racing - Race tegen een andere DeepRacer op dezelfde baan. Doe je best om het te vermijden terwijl je toch de beste rondetijd draait", zo meldt AWS.

Terug naar nieuws overzicht
Software