Redactie - 03 december 2019

Netprofiler lanceert digital analytics-spinoff Cloud Nine Digital

Netprofiler lanceert digital analytics-spinoff Cloud Nine Digital image

Netprofiler lanceert digital analytics-spinoff Cloud Nine Digital. Optimaal gebruik van digitale data is een cruciale factor in succesvolle online marketing. Het vakgebied van het verzamelen, structureren en gebruiken van digitale data is een apart specialisme geworden. Daarom heeft online marketingbureau Netprofiler besloten zijn data- en analytics activiteiten in een apart bureau onder te brengen.

“Data vormen de basis van alle digitale activiteiten,” zegt Janus de Visser, managing consultant van het nieuwe bureau Cloud Nine Digital. “We hebben de afdelingen waarmee we samenwerken de laatste jaren zien veranderen in volwassen data-teams met grote ambities. Er zijn steeds meer data beschikbaar, maar kwaliteit en privacy blijven cruciale uitdagingen. In een complexe en steeds veranderende omgeving, willen wij klanten laten groeien in hun digitale data-volwassenheid.”

Cloud Nine Digital helpt haar klanten de focus te leggen op betrouwbare en bruikbare data als basis voor het verkrijgen van klantinzicht. “We zien dat klanten steeds vaker worden geconfronteerd met het koppelen van verschillende systemen en databronnen,” zegt de Visser. “Bedrijven uit allerlei sectoren, zoals e-commerce, reizen, telecom en financiële dienstverlening, staan daarbij voor dezelfde uitdagingen. Wij kijken per jaar in meer dan 200 ‘datakeukens’ en zien dat het daar regelmatig chaotisch is. Veel bedrijven ondervinden uitdagingen met onder andere data collectie, personalisatie en de juiste inzichten verkrijgen. Daar helpen wij ze mee. Als bureau positioneren we ons tussen de online marketingbureaus die data erbij doen en de strategische adviesbureaus die vooral praten over data. Onze gedreven experts weten hoe ze klanten praktisch kunnen helpen.”

Cloud Nine Digital heeft als doel samen met klanten complexe digitale transformatievraagstukken op te lossen. De dienstverlening van Cloud Nine Digital richt zich op de vijf primaire uitdagingen die data met zich meebrengen: ontwerpen, verzamelen, bewerken, gebruiken en managen. Bedrijven kunnen bij Cloud Nine Digital terecht voor het implementeren en beheren van web- en app-data met bekende data- en analytics-tools als Google Analytics, Adobe Analytics, Tealium, Ensighten, Piwik, Relay42 en SAS.

“Het vakgebied van data en analytics vereist tegenwoordig zoveel deskundigheid dat een specialistisch bureau daar als beste invulling aan kan geven,” zegt Frans Appels, oprichter van Netprofiler en in 2005 de eerste Google Analytics-partner in Nederland. “Toen Google Analytics op de markt kwam, heeft Netprofiler zich daar als eerste in gespecialiseerd. Tegelijkertijd is de dienstverlening voor online marketing en conversie optimalisatie ontwikkeld. Onze data- en analytics services zijn de laatste jaren zo gespecialiseerd en omvangrijk geworden, dat het goed is om deze nu in een apart bureau onder te brengen. Met 15 medewerkers is Cloud Nine Digital meteen een serieuze speler in dit segment.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!