Mobile Outfitters opent deuren in Nederland

Benoit Margery

02-12-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Mobile Outfitters opent deuren in Nederland

Mobile Outfitters Benelux, distributeur van 360° screenprotectors en Style skins voor smartphones, tablets, laptops, smartwatches en game consoles, start in Nederland. Het bedrijf biedt haar telecomaccessoires over het algemeen aan als bijproduct in telecomwinkels. De eerste machines van Mobile Outfitters zijn te vinden in de Samsung Experience Store in Utrecht, in de reparatiecentra van Samsung in Rotterdam en Amsterdam en bij Decom in Didam.

Mobile Outfitters Benelux is de Benelux distributeur van de Clear-Coat en Style Skins schermbeschermers en houder van de Master franchise voor de Benelux markten. De producten van Mobile Outfitters zijn ontworpen en gefabriceerd in de VS. Ze worden op maat gesneden van het toestel van de klant en door de specialisten in de winkels aangebracht. De producten worden geleverd met een levenslange garantie.

Eerste Nederlandse verkooppunten

Mobile Outfitters is een eerste partnerschap aangegaan met Samsung en is aanwezig in de eerste Experience Store in Utrecht. De distributeur is ook aanwezig in twee reparatiecentra van Samsung in Rotterdam en Amsterdam. Het vierde verkooppunt is in de Decom, een franchise-verkooppunt van Telecombinatie in Didam.

Mobile Outfitters Benelux streeft ernaar tegen eind 2019 over 20 verkooppunten in de Benelux te beschikken. Dit aantal moet eind 2020 zijn opgelopen tot 75. Het bedrijf wil partnerschappen sluiten met marktspelers die over meerdere verkooppunten beschikken.

Specificiteit van de Nederlandse markt

Benoit Margery (foto), CEO van Mobile Outfitters Benelux: "De Nederlandse telecom markt wordt gekenmerkt door de vele franchises. Dat vertraagt de uitrol van onze activiteiten. Er moet immers met elke franchisenemer afzonderlijk worden onderhandeld."

"Verder is de reparatie- en refurbished-markt in Nederland sterker ontwikkeld dan in België. De verkoop van nieuwe smartphones daalt, terwijl reparatiecentra en de markt van de refurbished toestellen de wind in de zeilen hebben. Het aanbrengen van een Clear-Coat of Style Skin verlengt de levensduur van een mobiel toestel aanzienlijk, en geeft het dus een echte meerwaarde bij doorverkoop op de tweedehandsmarkt. Voor Mobile Outfitters is het ontwikkelingspotentieel in Nederland dan ook significant."

Clear-Coat, Style Skins en de RapidCut-service

Mobile Outfitters levert twee producten: Clear-Coat en Style Skins. Clear-Coat is een 360° bescherming voor mobiele apparaten. Het gaat om een dunne en sterke laag silicone die krasvast is en schokken opvangt. Ook geeft de bescherming een betere grip op het toestel, waardoor het minder makkelijk uit de handen glijdt. De bescherming herstelt zichzelf. Style Skins is een reeks covers voor smartphones, beschikbaar in 32 kleuren en texturen beschikbaar. De skins stellen gebruikers in staat hun mobiele apparaten te personaliseren. Binnenkort lanceert Mobile OutFitters een nieuw product voor de bescherming van mobile devices: Fusion. Details over dit product ontbreken vooralsnog.

Zowel de Clear-Coat en Style Skins worden op maat gesneden voor het toestel van het apparaat. Mobile Outfitters US ontwikkelde hiervoor het RapidCut-snijsysteem, dat in de partnerwinkels geïnstalleerd wordt. De software van de machine bevat een 2000 modellen van zo'n 100 verschillende merken en wordt continu aangevuld met de nieuwste modellen.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility