Ingram Micro biedt reseller kanaal kennis en expertise over Extreme Networks

John Rutgers, Extreme Networks

09-12-2019

Ingram Micro biedt reseller kanaal kennis en expertise over Extreme Networks

In zes jaar werkte Extreme Networks zich op naar een plek in het leiderschapskwadrant van het Gartner Magic Quadrant for the Wired and Wireless LAN Access Infrastructure 2019. Door strategische overnames breidde het bedrijf zijn portfolio uit tot een totaaloplossing van edge tot in het datacenter.

Deze zomer nam Extreme Networks Aerohive Networks over. “Een enorme toevoeging aan ons assortiment”, zegt John Rutgers, Partner Accountmanager bij Extreme Networks. Waar het bedrijf zich zo’n zes jaar geleden alleen richtte op switching, legde het de afgelopen jaren een succesvolle reis af waarbij het door middel van overnames inmiddels kan bogen op een solide oplossingenportfolio. “Met de overname van Enterasys kregen we de beschikking over een managementtool, network access control en analytics”, vertelt Rutgers. “Vervolgens kregen we met de overname van de wifi -tak van Motorola een heel interessante klantenbase tot onze beschikking, waaronder de grote retailers en logistic service providers in Nederland.” Toen Extreme Networks vervolgens Nortel, het networking-onderdeel van Avaya, inlijfde, kon het daar bovendien ministeries, gemeenten en ziekenhuizen aan toevoegen.

Eén tool

De Nortel-overname bracht Extreme nóg iets, namelijk de oplossing Fabric. “Die is uniek in zijn soort”, zegt Rutgers. “Helemaal in com binatie met de managementtool, network access control en analytics.” Hij vertelt dat de samengevoegde oplossing door Extreme Networks wordt gebruikt om klanten hun volledige netwerk te laten beheren. “Zowel fysieke als softwarematige netwerken kunnen met één tool worden gemanaged, doordat we gebruikmaken van één database.” Extreme Networks kwam vroeger als kleine organisatie vrijwel niet aan tafel bij ministeries en grote ziekenhuizen. “Maar sinds we daar, doordat ze Fabric gebruiken, wél aan tafel zitten, blijken ze allemaal óók onze managementtool en access control te willen hebben.”

Derde generatie cloud

Na Nortel nam Extreme Networks de datacenterunit van Broccade over, waardoor het als vendor één complete oplossing kan aanbieden, van edge tot in het datacenter. Met de recente overname van Aerohive Networks maakt het nu ook de stap naar een derde generatie cloudoplossing. “De oplossing van Aerohive is een software driven cloud; heel schaalbaar en gebaseerd op micro-segmentatie. Dat betekent dat het mogelijk is om continu verbeteringen in de software door te voeren, zonder dat daar een maintenance window met downtime voor nodig is.” Extreme Networks is één van de weinige vendoren die op dit moment al een derde generatie cloud kan bieden. En het einde is nog lang niet in zicht, volgens Rutgers. “We zijn druk bezig om ons verder in de richting van AI te ontwikkelen.”

Focus

De relatie met Ingram Micro stamt uit de tijd van de overname van Motorola. “We zien het pad waarop Extreme Networks zich begeeft en hoe succesvol het daarin is”, zegt Jordy Bleekman, Senior Product Manager Infrastructure Management bij Ingram Micro. “Vandaar dat we nu een specifiek team hebben samengesteld waarmee we meer focus creëren en kennis en waarde naar het resellerkanaal kunnen brengen.”

Meer informatie

Door: Kim Loohuis

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter