Tenable koopt security specialist Indegy

05-12-2019 | door: Witold Kepinski

Tenable koopt security specialist Indegy

Tenable, een cyber exposure specialist, heeft aangekondigd dat het Indegy Ltd. heeft overgenomen, een speler in industriële cybersecurity die zichtbaarheid, beveiliging en controle biedt voor heel operationele technologie (OT) omgevingen. Dit meldt Amit Yoran, voorzitter en CEO van Tenable.

Tenable en Indegy bieden de volgende mogelijkheden binnen één platform:

Op risico gebaseerde meting: score, trend en benchmark IT en OT samen in Tenable Lumin, de geavanceerde visualisatie-, analyse- en meetoplossing van het bedrijf voor cyberblootstelling. Organisaties kunnen een specifieke benadering van IT en OT toepassen door middel van asset-relevant beleid, statistieken en KPI's, terwijl ze de kracht van Tenable Lumin benutten om IT- en OT-risico's samen te meten voor een uitgebreidere besluitvorming.

Uniforme weergave van IT- en OT-kwetsbaarheden: bekijk en beheer OT-beveiligingsproblemen naast IT-kwetsbaarheden, van beoordeling tot gesloten lusverificatieverificatie. OT-kwetsbaarheden maken nu gebruik van de kracht van Tenable Predictive Prioritization, waarbij data science wordt toegepast om prioriteit te geven aan OT-problemen voor herstel op basis van de kwetsbaarheid en de waarschijnlijkheid van exploiteerbaarheid.

Diepte van intelligentie in OT-omgevingen: Indegy biedt een diep inzicht in het complete OT-apparaat, inclusief componenten van meerdere leveranciers en hoe deze zich tot elkaar verhouden, voor een nauwkeuriger en uitgebreid beheer.

Beoordeling van IT- en OT-kwetsbaarheid: Indegy was een pionier op het gebied van OT-apparaatintelligentie en pionierde en patenteerde een veilige en niet-opdringerige manier om naast passieve monitoring actieve analyse naar OT-apparaten te brengen. Indegy's beoordelingsaanpak, samen met Tenable's combinatie van agent-gebaseerd scannen, actieve analyse en passieve monitoring, creëert de meest nauwkeurige en uitgebreide set kwetsbaarheidsgegevens in de branche.

OT-specifiek procesbeheer: beveiligingsteams en fabrieksteams profiteren beide van Indegy's krachtige OT-inventaris, configuratiebeheer en detectie van bedreigingen, naast het kwetsbaarheidsbeheer.

De Indegy Industrial Cybersecurity Suite-integratie met Tenable.sc, voor on-prem kwetsbaarheidsbeheer, is nu beschikbaar. De Indegy-integratie met Tenable.io voor cloudgebaseerd kwetsbaarheidsbeheer en Tenable Lumin zal beschikbaar zijn in de eerste helft van 2020.

Terug naar nieuws overzicht
Security